avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Tarif transport produs defect in perioada de garantie.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Tarif transport produs defect in perioada de garantie.

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. Am comandat un produs online care s-a defectat in perioada de garantie. Am luat legatura cu firma de la care l-am achizitionat, mi-au acceptat produsul pentru reparare, dar ma pun pe mine sa platesc transportul produsului defectat in perioada de garantie. Am incercat sa le explic ca nu este legal asa ceva, dar sustin ca asta este politica firmei lor. Va rog sa ma ajutati cu lamurirea acestei situatii. Este legal sa imi ceara plata transportului unui produs aflat in perioada de garantie? Va rog sa imi dati si un cadru legislativ. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Iunie 2023
juridic_cas, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:07, 7 Iunie 2023
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Potrivit art. 12 alin. (1) lit. a) din OUG 140/2021: „Reparațiile sau înlocuirile se efectuează cu respectarea următoarelor condiții: fără costuri.

Iar la art. 2 pct. 9 din OUG 140/2021 se specifică că „fără costuri” înseamnă: „fără costurile necesare suportate pentru a aduce bunurile în conformitate, în special costul expedierii prin poștă, al transportului, al forței de muncă sau al materialelor.

Prin urmare, nu este legal să vi se solicite achitarea transportului pentru repararea produsului defectat în perioada de garanție.

De asemenea, „politica firmei” nu poate fi deasupra legalității.
Multumesc pentru raspuns!O zi frumoasa!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti persoana fizica, va puteti adresa protecției consumatorului daca si dupa ce le dati textul de lege, o vor ține tot cu politica...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produse achizitionate online - costuri nawarty nawarty Din cate m-am informat, pentru a returna un produs cumparat online va trebui eu sa suport plata inapoi catre vanzator, nici o problema... Dar am comandat 2 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. va rog sa ma ajutați. dacă am comandat un produs ... Anamaria16 Anamaria16 Bună ziua. Va rog sa ma ajutați. Dacă am comandat un produs online de pe Souqeshop, iar produsul a venit deteriorat sunt obligata sa plătesc returul? Vreau ... (vezi toată discuția)
Garantie piesa schimbata in garantia masinii diakrisis diakrisis Buna ziua, Am schimbat o piesa la masina personala in ultima luna de garantie. Dupa 4 luni, am constatat ca piesa schimbata este defecta si am revenit la ... (vezi toată discuția)