avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bina ziua! In cazul contractului de arenda daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bina ziua! In cazul contractului de arenda daca arendatorul a ...

Bina ziua! In cazul contractului de arenda daca arendatorul a decedat si unul din mostenitori (fara a fi dezbatuta mostenirea) notifica primaria si arendasul rezilierea contractului acest lucru este corect? Primaria poate face rezilierea contrctului?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 16:09, 9 Iunie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

1. Contractul de arendă se încheie între arendator și arendaș. Prin urmare, Primăria nu poate rezilia contractul întrucât nu este parte în contract.
2. Potrivit art. 1850 Cod civil, contractul de arendare încetează (de drept) prin decesul arendașului, nu al arendatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arendă viorel77 viorel77 Cum se reziliază contractul de arendă al terenului arabil? (vezi toată discuția)
Reinnoire contract arendare dupa decesul arendatorului. buna ... DragosParis DragosParis Reinnoire contract arendare dupa decesul arendatorului. Buna ziua, eu mostenesc un contract de arendare ca arendator ce expira la anul. Intentionez sa vand ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)