avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Dacă ai 3 copii în întreținere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Dacă ai 3 copii în întreținere alocatia de stat ...

Bună ziua. Dacă ai 3 copii în întreținere alocatia de stat diferă în funcție de câți copii ai sau rămâne aceeași stabilită prin lege (fac referire la indicele de referință socială)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:04, 12 Iunie 2023
Rămâne aceeași stabilită prin lege. Alocația de stat pentru copii este stabilită în cuantum lunar, în funcție de vârstă.

Alocațiile primite pentru copii sunt de:
683 de lei - pentru copiii cu vârsta de până la doi ani (sau de până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilități);

277 de lei - pentru copiii cu vârsta între doi și 18 ani (precum și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale);

683 de lei - pentru copiii cu dizabilități cu vârsta între trei și 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocație elev peste 18 ani ChirilescuAurora ChirilescuAurora Am un tanăr în plasament încadrat în grad de handicap accentuat iar pană la 18 ani a primit alocație dublă,apoi simplă motivand cei de la asistență ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat dupa varsta de 18 ani (la studenti?) ContSters198982 ContSters198982 Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma informati daca, alocatia de stat se da si studentilor la zi sau doar daca inca sunt elevi dupa ce au implinit varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil cu handicap delena83 delena83 Pana la ce varsta a copilului se primeste alocatia de 200 lei si pana la ce varsta a copilului se primeste indemnizatia de catre mama daca copilul are ... (vezi toată discuția)