avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara. Poate cineva să-mi spună unde trebuie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara. Poate cineva să-mi spună unde trebuie să merg ...

Bună seara. Poate cineva să-mi spună unde trebuie să merg că fostul patron nu vrea să-mi de-a fluturașul de salar? Mie mi se pare că mi-a dat prea puțin bani pentru 9 zile lucrătoare plus bani pe zilele de concediu de odihnă . De acea vreau fluturașul. La salariul de minim pe economie cam câți bani trebuie să îmi de-a pe 9 zile lucrătoare.?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:27, 12 Iunie 2023
Legislaţia muncii din România nu contine o regle­men­tare prin care angajatorii sunt obli­gaţi să ofere fluturaş de sala­riu angajaţilor, iar emiterea acestui document ţine doar de politica internă a companiilor.

Această procedură trebuie specificată în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în Regulamentul Intern al angajatorului.

In ce luna ati avut CO?
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am lucrat din data de 04/02/2023 până la data de 14/03/2023. Dar la salariul minim pe economie la 9 zile lucrătoare cît trebuie să fie salariul? Că nu am demisionat eu, ci patroana mi-a desfăcut contractul de muncă la zi.
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2023
elena elisabeta 13, utilizator
cate zile de CO aveti mentionate in c.i.m.?.

salalariul pentru cele 9 zile lratoare ; 3000 : 23 x 9 = 1.174 lei brut
In cim este 20 zile lucrătoare.
pentru perioada lucrata aveti dreptul la 2 zile de CO.. ceea ce inseamna 3000 :23 x 2 = 261 lei brut

daca calculul meu este bun, atunci suma bruta de plata ar fi 1174 + 261 = 1435 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna angelica82 angelica82 Buna seara, Sunt angajata la aceasta firma , din 04-07-2013. In luna decembrie incepand cu data de 23 pana in data de 31, am fost instiintata ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Mirelaqqq Mirelaqqq Buna ziua, M-am angajat la o firma in data de 06.02.2015 si pe data de 06.03.2016 termin activitatea, se inceteaza contractul de munca. In decursul acestei ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical roxanafcs roxanafcs Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu calculul salariului pentru luna decembrie a anului 2014, cand am avut 9 zile lucratoare de concediu medical pentru risc ... (vezi toată discuția)