avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. In 2020 am avut intarzieri la plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. In 2020 am avut intarzieri la plata intretinerii vreme ...

Buna ziua. In 2020 am avut intarzieri la plata intretinerii vreme de cateva luni. Ulterior am platit la zi suma datorata. Acum s-au calculat penalizarile pentru perioada 2020-2022 si apare de plata o suma la penalizare pentru acea perioada Este corect sa se calculeze penalizari dupa o perioada asa lunga in care nu aparea nimic afisat?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:16, 16 Iunie 2023
Daca acum s-a descoperit ca administratorul nu a calculat corect penalizarile ( a uita, a fovazrizat , nu a stiu cum) la momentul respectiv si cei care verificat nu si-au dat seama pana acum da este corect sa se indrepte situatia.
Daca este asa ar fi cazul sa schimbati pe cel ce le calculeaza si verifica.
Daca asa obisnuiesc ei sa faca din 2 in 2 ani cate o mare expertiza iar la fel e cazul sa ii schimbati.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administratorul nu are nici o treaba in a decide sa calculeze sau nu. Hotarirea de a impune un sistem de penalitati si cuantumul sau este atributia adunarii generale. Cum nu era stabilit la momentul respectiv un sistem de penalitati, nu se poate impune acum unul retroactiv.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am vobit in raspunsul meu de nici o hotarare .
Am spus ca pot fi legale dar acum au descoperit ca s-a calculat gresit.
Cine a spus ca nu exista hotarare de a aplica penalizari la acea vreme? Ati presupuneti dumneavoastra.

a spus asa:
Multumesc. Intretinerea este platita la zi. Am cerut clarificari si mi s-a spus ca nu s-au calculat atunci ci au decis sa le calculeze acum luan in considerare un interval de 3 ani la initiativa cenzorului .

Daca nu s-au calculat atunci ca a uitat nu a stiu a gresit si acum un cenzor avut initiativa sa verifice si a descoperit asta pot fi legale.
Daca nu aveau hotarare de aplicare e logic ca nu sunt legale.
Eu am precizat singura situatie gasita de mine in care pot fi legale.
In rest e ilegal.
Pai daca nu au fost afistate, in listele de cheltuieli lunare, inseamna ca nu s-au calculat penalitati din motivul ca nu exista un sistem de penalitati. Legea nu obliga la asa ceva. Persoana care a deschis subiectul scrie:
Este corect sa se calculeze penalizari dupa o perioada asa lunga in care nu aparea nimic afisat?

Cenzorul poate sa descopere ce doreste, motivatia de calcul e existenta acelui interval de 3 ani, de fapt, asta e greseala.El crede ca se pot calcula in termen de 3 ani, confunda cu termenul de prescriere.
Nu aparea afisat la ea sau nu aparea afisat la toti locatarii?
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
Nivea, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata penalitati intretinere sarabanda sarabanda 1. in 2010 am aflat ca avem penalitati din calculate din 2002 - asta cand ne-am dus sa cerem adeverinta in vederea vanzarii si sa platim sumele datorate la ... (vezi toată discuția)
Cine hotaraste prcentul de penalizari la asociatiile de proprietari : comitetul executiv sau adunarea generala? ludwuk20 ludwuk20 Puteti sa ma lamuriti si pe mine cine stabileste procentul penalizarilor : Adunarea Generala sau Comitetul Executiv si daca o asemenea hotarare a Adunarii ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari - cum da in judecata rau platnici? florificiu florificiu Buna ziua Una din problemele arzatoare pe care le avem in blocul in care locuiesc este \"neplata intretinerii\" de catre cateva apartamente de ani de zile ... (vezi toată discuția)