avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. In 2020 am avut intarzieri la plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. In 2020 am avut intarzieri la plata intretinerii vreme ...

Buna ziua. In 2020 am avut intarzieri la plata intretinerii vreme de cateva luni. Ulterior am platit la zi suma datorata. Acum s-au calculat penalizarile pentru perioada 2020-2022 si apare de plata o suma la penalizare pentru acea perioada Este corect sa se calculeze penalizari dupa o perioada asa lunga in care nu aparea nimic afisat?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:16, 16 Iunie 2023
Haideti ca tot nu e asa clar.
Dv ati cerut sa achitati tot. Ce afiseaza ei la avizier ? e coloana de restante? inteleg ca aplica penalizari care erau calculate pana la 2020, deci au hotarare dar inteleg ca le calculeaza din 2 in 2 ani?
Din 2020 pana azi nu au mai calculat de ce?

In 2020 s a achitat suma totala restanta. Acum au adaugat coloana cu penalizari pentru 2020-2023 motivated ca e decizia cenzorului sa calculeze penalizarile pentru perioada respective. Au motivat ca cenzorul cere calcularea si afisarea penalizarilor pe ultimii 3 ani pt a strange bani si a plati niste datorii ale asociatiei. Mi s-a spus doar ca acum s-au calculat si trebuie platite. Ca asa functioneaza

Nivea a scris:

Haideti ca tot nu e asa clar.
Dv ati cerut sa achitati tot. Ce afiseaza ei la avizier ? e coloana de restante? inteleg ca aplica penalizari care erau calculate pana la 2020, deci au hotarare dar inteleg ca le calculeaza din 2 in 2 ani?
Din 2020 pana azi nu au mai calculat de ce?

Sa ceri penalizări după 2020, cand nu mai exista nici o datorie, chiar e o hoție. Orice avocat va poate asista în instanță , sa respingeti asemenea aberații.

Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2023
latka, utilizator
Mergeti si le spuneti ca e ilegal sa aplice retroactiv penalizari dupa atat timp in care nu au fost calculate si afisate.
Dar sa ii intrebati dar de ce nu v-ati gandit sa luati penalizari de acum 20 ani incoace ca era mai bine sa vedem ce raspunde.
Daca nu mai stateam in bloc si vindeam de la cine luati banii?

Daca asociatia nu are bani si are nevoie ca nu pot achita facturile trebuie sa dea in judecata pe cei cu datorii si pana se solutioneaza poate face un fond special adica o suma stabilita ca necesara si o pun pe cota indiviza adica proportional cu suprafata.
Ulterior fondul asta ramane acolo ca fond de reparatii daca ajung sa fie si ei pe plus.

Nu pot schimba regulile jocului in timpul jocului.

luati aici legea 196/2018 si mai gasiti diverse informatii generale daca cititi.
Ii aratati ce zice legea si le spuneti ca ii reclamati la primarie si ii dati in judecata sa vedem ce mai zic.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2023
Nivea, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Haideti sa va zic si parerea mea:
1. "Baietii" de la asociatie, probabil ca lucreaza cu pix-ul si un calculator de birou, asa ca, sunt convins ca le vine f. greu sa calculeze penalizarile in fiecare luna, corect si la timp;
2. In contabilitate este o regula: o eroare poate fi indreptata, atunci cand este depistata (cine stie cunoaste);
3. cenzorul, poate fi unul nou, a sesizat chestiunea si "a dispus" - a sesizat com. executiv si s-a ajuns la situatia descrisa;
4. Intreb autorul topicului: - are dreptate - asa per total, as0ciatia?
Zic si eu, ca am mai intalnit asemenea discutii pe forum - ca daca penalizarile ar fi fost afisate, le achitam, dar asa...
Opinia mea: intelegeti-va cu cei de la asociatie, ca daca se ajunge in instanta, nu se stie cine pierde-cine castiga !
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata penalitati intretinere sarabanda sarabanda 1. in 2010 am aflat ca avem penalitati din calculate din 2002 - asta cand ne-am dus sa cerem adeverinta in vederea vanzarii si sa platim sumele datorate la ... (vezi toată discuția)
Cine hotaraste prcentul de penalizari la asociatiile de proprietari : comitetul executiv sau adunarea generala? ludwuk20 ludwuk20 Puteti sa ma lamuriti si pe mine cine stabileste procentul penalizarilor : Adunarea Generala sau Comitetul Executiv si daca o asemenea hotarare a Adunarii ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere elena_smen elena_smen am si eu o mare nelamurire!las platA intretinerii s-a adaugat luna aceasta o penalitate de 1100 lei adunata din 2006-2009.eu in 2008 am reusit sa revin cu ... (vezi toată discuția)