avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Suntem posesorii unui loc de parcare pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Suntem posesorii unui loc de parcare pentru persoane ...

Buna ziua. Suntem posesorii unui loc de parcare pentru persoane cu handicap rezidential,,atribuit pentru numărul mașinii,cu legitimația aferentă. Acesta a fost dat de către primărie, și este trasat și marcat corespunzator cu indicator alb. Acest loc este într-o parcare oarecum comuna cu niste cabinete medicale de stat.
Problema apare când ,la plecarea de pe loc, in acest loc parchează diverși indivizi, posesori ai unei legitimații, dar care merg la cabinetele medicale. La întoarcere aceștia uneori refuza sa se miste deoarece locul de parcare este într-adevăr pentru o persoana cu handicap.
Politia locala spune că nu poate face nimic întrucât nu exista mediu legislativ pentru a ii obligă să atribuie locul de parcare persoanei /mașinii căreia a fost atribuit.
Exista o lege care poate fi invocată?
Cel mai recent răspuns: catalin86_tgv , utilizator 09:39, 18 Mai 2024
Nu exista așa ceva legat de parcare rezidentiala, nu avem parcare stabilită în "comuna " Bacău. Nu se plătesc parcările, deci ne întoarcem la locurile atribuite persoanelor cu dizabilități.

latka a scris:

Păi v-am explicat foarte clar, există o hotărâre de consiliu local prin care s-a aprobat un regulament legat de parcările rezidențiale. Poliția va acționa exact în baza acelui regulament. Nu mai e vorba de parcare pentru persoane cu dizabilități, ci de una rezidențială, pentru care aveți un contract. Inscriptionati vizibil datele de identificare.

Nu mai e vorba de vreo legitimație.

De acceea v-a si raspuns politia ca nu au ce face, ca si ei au legitimații. Dvs nu vi s- a atribuit personal un loc.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
Manuela Rășină, administrator
Păi de ce nu spuneți adevărul, că nu e parcare rezidențială, că nu vi-e atribuit nici un loc de parcare ! Alea nu sunt locuri atribuite, ci dedicate pentru persoane cu dizabilități .Primul venit, primul servit, nu aveți un drept mai mare față de o persoana aflată în aceeași situație.

Alexandrusc a scris:

Nu exista așa ceva legat de parcare rezidentiala, nu avem parcare stabilită în "comuna " Bacău. Nu se plătesc parcările, deci ne întoarcem la locurile atribuite persoanelor cu dizabilități.

Ba a fost atribuit. S-a depus cerere,cu acte, copii după certificat de handicap.Prin hotărâre de la primarie s-a atribuit la adresa loc de parcare semnalizat corespunzător. La noi nu se plătesc locurile de parcare(încă) și de aceea spun că nu există ceva scris exact pentru restul de locuri.
latka, utilizator
Atunci semnalizati corespunzator locul de parcare, ca sa se inteleaga faptul ca e un loc de parcare rezidential, atribuit unei persoane ce are numarul de masina respectiv. Si vedeti ce scrie in regulamentul de parcare vizavi de cazul ocuparii unei parcari rezidentiale, de catre alta persoana.
Nu cumva aveti prioritate doar intr-un interval orar, de la o ora de seara pina dimineata ? Eu asa cred.
[ link extern ] /
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Semn parcare persoane cu handicap luca luca luca luca Semnele de parcare pentru persoanele cu handicap pot fi instalate in afara parcarilor amenajate ? Aceste \"parcari\" sunt nominale? Concret, pe strada din ... (vezi toată discuția)
Auto ridicat din parcare de resedinta cu plata cu permis handicap in parbriz Gabrielos82 Gabrielos82 Am parcat 4 zile consecutiv auto dat in folosinta de la locul meu de munca, pe care l-am folosit la acel moment la transportul unui membru de famile cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o persoana cu handicap, domiciliind in tara, detinatoare ... FLYGIGI FLYGIGI Buna ziua, O persoana cu handicap, domiciliind in tara, detinatoare a unui card de parcare cu handicap, poate parca gratuit pe locurile de parcare marcate cu ... (vezi toată discuția)