avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am urmatoarea intrebare.: Cum se calculeaza suma pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am urmatoarea intrebare.: Cum se calculeaza suma pe care trebuie ...

Am urmatoarea intrebare.: Cum se calculeaza suma pe care trebuie sa o restituie un salariat pentru sporul de control financiar preventiv incasat necuvenit? Suma de restituit va fi formata din contravaloarea bruta a sporului sau din contravaloarea neta a acestuia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:23, 14 Iunie 2023
Se calculeaza mai inati brutul si apoi netul ... restituirea se face in suma neta.
Intreb pentru ca un expert contabil mi-a spus ca se recupereaza suma bruta, pt ca de fapt cu acea suma a fost prejudiciat bugetul institutiei si nu stiu cum sa procedez. Daca se recupereaza doar suma neta, cum se regleaza diferentele la cntributii si impozit? Prin declaratie rectificativa?
Sunt operatiuni contabile , stornare etc...

Eu problema o vada asa:
- am incasat un salariu brut ...salariu net ..necuvenit

- se stabileste excat salariul care trebuia primit (brut) ...salariul net

- se face diferenta de recuperat ...contributiile nu le recupereaza de la salariat , ci se regleaza in conturile specifice .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curtea de conturi a lasat ca si masura recuperare ... xGCG xGCG buna ziua. Curtea de conturi a lasat ca si masura recuperare sume pe care le-am platit angajatilor ca si sporturi. Aceste sporuri au fost incluse în salariu. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna necuvenit corapeptea corapeptea Buna ziua, Am nevoie de un sfat urgent. Am un angajat care in perioada ian-martie a efectuat 21 de zile de concediu de odihna. Pe data de 03 aprilie a ... (vezi toată discuția)
Retinere contributii pt. zile co MihaelaBrancus MihaelaBrancus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema spinoasa : o angajata a unitatii noastre si-a efectuat tot concediul de odihna pt. anul 2008 (28 de zile) . ... (vezi toată discuția)