avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Curtea de conturi a lasat ca si masura recuperare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Curtea de conturi a lasat ca si masura recuperare ...

buna ziua. Curtea de conturi a lasat ca si masura recuperare sume pe care le-am platit angajatilor ca si sporturi. Aceste sporuri au fost incluse în salariu. Întrebarea se pune voi cere recuperarea sumei nete sau brute? Baza legala?

Cel mai recent răspuns: xGCG , utilizator 09:42, 3 Iulie 2025
Art. 256 C.mun.
(1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
.....

In speta, se restituie suma neta ..se calculeaza cat trebuia sa ia salariatul si cat a luat ..diferenta este de restituit . In contabilitate se vor storna sumele initiale si se vor inregistra sumele corecte.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc! am nevoie de completare. Având în vedere că nu se mai regaseste în codul muncii angajamentul de plată, care este baza legală pentru ca angajatul care recunoaste suma încasată nedatorat să restituie suma fără o hotarâre judecătorească definitivă?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi de natura salariala iulia_crms iulia_crms Buna ziua! Recuperarea drepturilor de natura salariala de la angajati, se face in suma bruta sau neta? Eu stiu din practica instantelor ca se face in suma ... (vezi toată discuția)
Plata eronata sume in plus la salariu elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Unui salariat i s-au calculat si platit sume in plus la salariu, timp de 3 luni. Este corect sa se recupereze sumele in plus platite, ... (vezi toată discuția)
Penalitati la drepturi salariale 100marian2011 100marian2011 In intervalul oct 2012 apr 2013, au fost incasate necuvenit anumite drepturi salariale in suma de 800 lei. La banii care trebuisc returnati (800)se calculeaza ... (vezi toată discuția)