avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcela sub 150 mp dupa partaj ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcela sub 150 mp dupa partaj ?

Am o proprietate comuna in indiviziune cu o verisoara: teren in suprafata totala de 260 mp plus imobil situat in Bucuresti sector 2, cartierul Tei Toboc, obtinuta prin succesiune.
In anii 2009 - 2010 eu am facut cadastru, intabulare, propunerea de dezmembrare si apoi am incercat sa fac la notar iesirea din indiviziune / partajul.
Notarul mi-a cerut sa solicit certificat de urbanism de la Primaria sectorului 2 ceea ce am si facut dar Primaria sectorului 2 NU mi-a acordat certificat de urbanism pe motiv ca suprafetele rezultate ar fi sub 150 mp (minimul necesar pentru constructie). Avand in vedere ca NU am obtinut certificat de urbanism notarul mi-a zis ca trebuie sa deschid proces la tribunal pentru iesire din indiviziune / partaj dar eu atunci nu mi-am permis sa fac asta.
Vreau sa intreb de ce mi-a solicitat notarul certificat de urbanism avand in vedere ca eu nu voiam sa construiesc ci doar sa ies din indiviziune / sa fac partaj.
As vrea sa stiu legea exacta care spune ca nu se poate iesi din indivizune / nu se poate partaja o parcela daca din partajare rezulta parcele cu suprafete sub 150 mp. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2023
Eumia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eumia , utilizator 18:10, 19 Iunie 2023
Vad ca nu am primit nici un raspuns aici dar am gasit raspunsul de mai jos in alt topic. Multumesc anticipat daca totusi va raspune cineva care are cunostinte in domeniu sa confirme.

Nu se poate dezmembra o suprafata atat de mica.

Regulament general de urbanism

Secţiunea a IV-a
Reguli cu privire la forma şi dimensiunile terenului
şi ale construcţiilor
ARTICOLUL 30
Parcelarea
(1) Parcelarea este operaţiunea de divizare a unei suprafeţe de teren în minimum 4 loturi alăturate, în vederea realizării de noi construcţii. Pentru un număr mai mare de 12 loturi se poate autoriza realizarea parcelării şi executarea construcţiilor cu condiţia adoptării de soluţii de echipare colectivă care să respecte normele legale de igienă şi de protecţie a mediului.
(2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiţii:
a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.
(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).
Ultima modificare: Luni, 19 Iunie 2023
Eumia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie in coproprietate Dinuionut12 Dinuionut12 Buna ziua. Am un teren in coproprietate cu un unchi. Eu detin 2/3 din teren , terenul avand o suprafata de 160 mp ( in Bucuresti). vreau sa fac o constructie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie case jten jten Se poate obtine pe cale legala certificatul de urbanism pentru un teren cumparat in 2010, inainte de modificarea regulamentului general de urbanism care ... (vezi toată discuția)
Construire casa Milla_Paris Milla_Paris Vreau sa achizitionez un teren de 700 mp cu deschidere de 47 m.Dupa calcule ar insemna ca lungimea este de 14,89 m. Am auzit de la alte persoane care au avut ... (vezi toată discuția)