avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ajustare TVA la devenire plator TVA, in conditiile in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ajustare TVA la devenire plator TVA, in conditiile in care codul TVA este anulat din oficiu

Buna ziua,

doresc sa va cer ajutorul cu un raspuns pentru urmatoarea situatie : SC neplatitaore de TVA achizitioneaza un autoturism din Belgia. Inainte de achizitie se solicita cod special de TVA pt achizitii intracomunitare. Pt aceasta achizitie SC plateste TVA in Romania.
La cateva luni distanta de aceasta achiztie intracomunitara, SC depaseste plafonul de TVA, devenind astfel platitoare de TVA in Romania.
Insa, codul de TVA ii este anulat din oficiu, deoarece Asociatul unic si administrator are fapte inscrise in cazier .
In aceasta situatie, se face ajustare de TVA la stocul de marda pe care SC il are, si la auto achizitionat anterior?

Multumesc pt eventualele raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:15, 22 Iunie 2023
nu pt ca avand codul anulat , doar cand va vinde marfa va fi obligata sa colecteze TVA , sa-l declare prin D311 si sa-l plateasca la bugetul de stat , iar pt auto nu pentru ca deja a achitat TVA cand l-a achizitionat . ( fara sa isi deduca fiind neplatitor de TVA atunci ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon tva intracomunitar intreprindere individuala biaioana biaioana sunt intreprindere individuala, neplatitoare de tva, si fac achizitii intracomunitare , iau marfa din Germania fara tva si o vand in Romania fara tva.Am ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)