avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitate retragere dintr-un antecontract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitate retragere dintr-un antecontract de vanzare cumparare ...

Posibilitate retragere dintr-un antecontract de vanzare cumparare apartament sau reclamatii ce pot fi aduse vanzatorului promitator pentru a grabi finalizarea.

Scurt istoric:
Mama mea a semnat un antecontract pentru un apartament cu terment finalizare in ianuarie 2023, promisiune verbala la notar decembrie 2022. A platit toti banii, nu doar avans 20%. Ianuarie 2023 nu a fost gata blocul si s-a prelungit pana in iunie 2023. In momentul de fata utilitatile nu sunt racordate, blocul nu este finalizat si actele blocului (receptia) nu poate fi facuta deoarece nu sunt utilitati. Am descoperit vorbind cu vecinii de langa bloc (zona de case), ca in momentul semnarii antecontractului blocul era implicat in 2 litigii, in antecontrat mentionandu-se “imobilul nu e parte a vreunui litigiu”.

Intrebarile mele:
1. Doresc sa indemn constructorul sa finalizeze cat mai repede posibil utilitatile si receptia blocului, ce pot face? Mama mea sta in acel apartament si nu are gaze, apa/canal si curent, buletin valabim samd. (Constructorul spune ca a ramas fara bani si ca mai dureaza…)
2. Faptul ca a mentionat in antecontract ca “imobilul nu e parte in vreun litigiu” este fals in acte? Cum pot folosi asta impotriva constructorului a.i. Sa obtin banii inapoi urgent sau sa termine blocul?
3. Este mai benefic sa ne strangem locatarii care au mai platit avansuri constructorului si sa depunem plangeri? Ce fel de plangeri?
4. Ce poate face mama mea in cazul in care a platit suna intregrala de 59000 euro dupa ce si-a vandut apartamentul in care locuia si acum s-a mutat in acel apartament fara utilitati, intr-un bloc neterminat, pentru ca efectiv nu are unde sa stea?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2023
George.Alexandru., utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:20, 22 Iunie 2023
1-Notificati oficial constructorul cu obligatia respectarii termenului contractual asumat-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata unde puteti solicta inclusiv daune
2-Pentru raspuns este necesara analiza responsabila a contractului
3-Ideal ar fi actiune comuna din partea tuturor platitorilor
4-Poate sa solicite daune pe care le poate dovedi in instanta
Va multumesc foarte mult, este folositor ce mi-ati scris!

Daca mai aveti timp si doriti sa ma ajutati:
1. Pot vorbi eu si negocia cu constructorul in locul mamei? Pentru ca el incearca sa o pacaleasca si spune ca vrea sa vorbeasca cu ea, nu cu mine, in schimb mama vrea sa fiu reprezentantul ei.
2. Daca il actionez in instanta pentru neindeplinirea promisiunilor contractuale + plangere penala pentru fals in declaratii, mama poate sta in continuare in apartament? Pentru ca nu are unde sa se duca. Noi dorim neaparat si urgent ori sa primim toti banii inapoi ori sa finalizeze blocul si utilitatile urgent.
mama va poate face o procura.
ii puteti face plangere penala pt fals in declaratii si inselaciune.
Problema e ca nu are bani, deci nu aveti ce sa ii luati. isi declara falimentul si la revedere.
pe mama nu o da nimeni afara pana sa fie despagubita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)
Tva la achizitie apartament Inchizit0r Inchizit0r Daca s-a făcut antecontract pt un apartamentul anul trecut cu 140.000 euro, dar CF-ul va fi gata anul viitor (poate apartamentul in sine va fi gata anul ... (vezi toată discuția)
Sarcina pe imobil boancamaria boancamaria Buna ziua am achizitionat un apartament intr-un imobil nou anul trecut cu termen de predeare in iulie 2008, nu e nici acum conectat la utilitati dar acum face ... (vezi toată discuția)