avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autoturism radiat fara acordul meu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autoturism radiat fara acordul meu

Buna ziua, pe scurt, am fost oprit in trafic si s-a depistat ca masina mea personala figureaza ca radiata pe motiv de export din mai 2020, desi eu nu am facut nici un demers in acest sens. Detin masina din 2011, singurul proprietar in Romania, am toate actele, ITP facut la termen, platesc impozit anual, ba chiar am si o amenda pentru viteza, primita in perioada in care masina apare ca fiind radiata, nu a fost pusa sub sechestru, sau alte probleme. Dupa verificari, cei de la Politie, mi-au spus ca masina nu apare inmatriculata in alt stat si ca cel mai probabil ar fi o eroare a celor de la DRPCIV. Dar, conform legii, s-a deschis un dosar penal pentru conducere vehicul neinmatriculat, mi s-au retinut numerele de inmatriculare, certificatul de inmatriculare, permisul de conducere si am primit o dovada de circulatie pe care trebuie sa o reinnoiesc lunar. Din ce am inteles de la Politie, solutionarea dosarului va dura minim 1 an.
Cum ar trebui sa procedez mai departe? Sa astept solutionarea dosarului? Sa merg personal sa intreb la DRPCIV ce s-a intamplat? Sa actionez in instanta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreioniceanu , utilizator 11:06, 28 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prima data sa cereti un raspuns scris de la DRPCIV.
Apoi, daca nu se rezolva, sa actionati in instantele de contencios administrativ, cu avocat, cu functionarii astia publici, trece anul si poate si mai mult.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2023
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Initial solicitati oficial comnicarea de date relevante din registrul unic national de evidenta vehicule
daca se constata ca este eroare materiala, in evidenta politiei,in baza documentului justificativ solicitati procurorului responsabil de solutionare,urgentarea finalizarii cercetarii si dispunerea de masuri in consecinta
Succes !
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Ca un update, ieri cand am sunat la Parchet sa intreb de ce nu am primit prelungirea dovezii de circulatie, mi s-a comunicat ca dosarul a fost solutionat, respectiv s-a clasat. Cei de la DRPCIV au afirmat ca radierea s-a produs in mod eronat. Doar ca, nu am putut sa ma folosesc de autoturismul meu in toata aceasta perioada si cel mai probabil nu o voi putea face curand, deoarece acum figureaza cu inmatriculare suspendata din motiv de lipsa ITP valabil, desi eu am avut in acesti 3 ani ITP valabil in fiecare an si o pot dovedi. Prelungirea dovezii nu mi se mai da pentru ca am primit solutie si nici permisul nu l-am primit inapoi deoarece dureaza cateva zile, pana la 7 zile.
Avand in vedere legea 554/2004, as putea primi despagubiri din partea lor pentru toate aceste inconveniente? Merita sa incerc sa ii actionez in judecata pentru plata de daune materiale si morale? Mi se pare ca cineva trebuie sa plateasca pentru asta.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condus masina radiata dan tita dan tita Buna. Am cump arat o masina cu nr de anglia m a oprit politia si la o verificare s a gasit data la export ceva de genu radiat. Eu nu am stiut, persoana de la ... (vezi toată discuția)
Solutii de urgentare a anchetei LaurentiuBG LaurentiuBG In octombrie 2013 am fost oprit de politie si ca urmare a verificarilor s-a constatat ca asigurarea masinii pe care o conduceam cu nr de Bulgaria nu era ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)