avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua!Eu am contract de munca cu norma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua!Eu am contract de munca cu norma intreaga,dar divizata ...

Buna ziua!Eu am contract de munca cu norma intreaga,dar divizata in ture 12/24,12/24.In luna iulie am concediu de odihna 5 zile.M au anuntat de la HR ca acele 5 zile de concediu de odihna sunt echivalentul a 40 de ore de munca(5×8=40) urmand ca eu sa efectuez inca 128 de ore de munca respectiv 11 ture de 12 ore fiecare ,pentru a putea fi pontata luna intreaga.Nelamurirea mea este de ce zilele de concediu de odihna nu sunt calculate exact ca si turele mele de 12 ore zilnic ,ci sunt calculate la 8 ore.Eu din codul muncii am inteles ca beneficiez de 5 zile LUCRATOARE(deci daca tura mea are 12 ore fiecare zi de concediu de odihna acopera 5 zile de ture de 12 ore.In speranta ca m am facut inteleasa astept un raspuns amanuntit pentru a putea sti daca pot avea o discutie pertinenta si bazata pe informatii verificate,cu cei de la HR!
Cel mai recent răspuns: Corina Isabela , utilizator 15:05, 25 Iunie 2023
In iulie : pentru zilele de CO se va primi indemnizatie, iar pentru orele lucrate salariu.

Iulie are 21 de zile lucratoare, din care 5 sunt de CO , iar 16 zile trebuie acoperite prin munca ...dvs in aceste 16 zile cate ture ati avea ?

Ziua de CO este calculata pe zi lucratoare , nu pe zi lucrata.
Eu in luna iulie am 9 ture a cate 12 ore ,iar 5 zile sunt concediu de odihna.Daca nu aveam concediu de odihna ar fi trebuit sa am 14 ture a cate 12 ore.Din calculul meu 5zile de concediu de odihna+ 9 ture de munca de 12 ore fac exact cele 14 care revin lunii iulie.Gresesc eu cumva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare concediu program lucru 12/24 12/48 crysty90 crysty90 buna ziua. lucrez la o firma de paza cu programul 12/24 12/48, contract de munca individual. mai am de luat 14 zile de concediu de odihna. cum se ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna 10martie 10martie buna ziua...va rog sa-mi spuneti cum se acorda concediul de odihna in urmatorul caz:....angajatul lucreaza in ture de doua zile 11 ore/zi si doua zile libere ... (vezi toată discuția)