avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cineva ma ameninta ca va pune niste poze trucate cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cineva ma ameninta ca va pune niste poze trucate cu mine pe net ...

cineva ma ameninta ca va pune niste poze trucate cu mine pe net daca nu îi dau 5000 € am fost la politie si de la politie ma trimite cu dovezile la inspectoratul de politie acolo ma poate pune la testul poligraf? am 15 ani poate pune minori la testul poligraf?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:29, 1 Iulie 2023
Codul de Procedura Penala-parte integranta din Legea nr 135/2010

Art 172 Dispunerea efectuării expertizei
(1) Efectuarea unei expertize se dispune când pentru constatarea, clarificarea sau evaluarea unor fapte sau împrejurări ce prezintă importanţă pentru aflarea adevărului în cauză este necesară şi opinia unui expert.
(2) Expertiza se dispune, în condiţiile art. 100, la cerere sau din oficiu, de către organul de urmărire penală, prin ordonanţă motivată, iar în cursul judecăţii se dispune de către instanţă, prin încheiere motivată.
(3) Cererea de efectuare a expertizei trebuie formulată în scris, cu indicarea faptelor şi împrejurărilor supuse evaluării şi a obiectivelor care trebuie lămurite de expert.
(4) Expertiza poate fi efectuată de experţi oficiali din laboratoare sau instituţii de specialitate ori de experţi independenţi autorizaţi din ţară sau din străinătate, în condiţiile legii. Specialiştii care funcţionează în cadrul organelor judiciare sunt asimilaţi experţilor oficiali.
(5) Expertiza medico-legală se efectuează în cadrul instituţiilor medico-legale. La efectuarea expertizei pot participa experţi independenţi autorizaţi, numiţi la solicitarea părţilor sau subiecţilor procesuali principali.
(6) Ordonanţa organului de urmărire penală sau încheierea instanţei prin care se dispune efectuarea expertizei trebuie să indice faptele sau împrejurările pe care expertul trebuie să le constate, clarifice şi evalueze, obiectivele la care trebuie să răspundă, termenul în care trebuie efectuată expertiza, precum şi instituţia ori experţii desemnaţi.

Puteti formula plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj
La 15 ani nu te baga nimeni în seama,trebuie sa mergi însoțit de unul dintre părinți,tutore pt a formula plângere penala pt șantaj etc.
si daca merg cu mama ma pot baga la testul poligraf?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

La 15 ani nu te baga nimeni în seama,trebuie sa mergi însoțit de unul dintre părinți,tutore pt a formula plângere penala pt șantaj etc.

Chiar exista un imbecil care sa pretinda unui copil de 15 ani, 5000 de euro sau e inventie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un prieten care a vb cu o fata de 24 ani din bulgaria iar ... Melekxkskakx Melekxkskakx am un prieten care a vb cu o fata de 24 ani din bulgaria iar fata aceea ia trimis poze nud cu ea si prietenul meu ia trimis si el poze nud cu el baiatul are 15 ... (vezi toată discuția)
Ancheta interna serviciu skilaru26 skilaru26 buna seara sunt angajat la o firma de curierat si acuma cateva zile a avut loc 4 spargeri pe timpul transportului , eu sunt incarcatorul masini sparte si ... (vezi toată discuția)
Test poligraf Papyvet Papyvet Am imprumutat o bicicleta unui prieten (mai mult datorita lipsei spatiului de depozitare) contra unei garantii de 500 lei (pentru eventualele dau produse ... (vezi toată discuția)