avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua!Am si eu urmatoarea situatie: -sunt in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua!Am si eu urmatoarea situatie: -sunt in concediu de ...

Buna ziua!Am si eu urmatoarea situatie:
-sunt in concediu de crestere a copilului,care va implini 2 ani pe 22
septembrie 2023
-firma la care lucram inainte de depunerea dosarului de crestere copil urmeaza sa se inchida luna aceasta
-de la 1 septembrie as vrea sa ma angajez in invatamant.(un nou loc de munca)
Nelamuririle mele sunt urmatoarele :
-ce se intampla cu statutul meu dupa 22 iulie 2023,intrucat am inteles ca de atunci sunt"lunile tatalui"?
-raman in continuare in concediu de crestere copil (fara plata indemnizatiei)daca tatal renunta la lunile lui?Iar in cazul in care isi ia lunile voi fii in concediu fara plata?(firma se inchide)
-trebuie sa anunt undeva sau sa fac ceva pentru a ma putea angaja cu data de 1 septembrie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 4 Iulie 2023
1.. ramaneti in continuare in concediu de crestere copil (fara plata indemnizatiei) daca tatal renunta la lunile lui

2. In cazul in care isi ia lunile veti fii in concediu fara plata, insa va trebui sa anuntati AJPIS-ul si sa duceti cererea de aprobare a CFS de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala Anamaria91@ Anamaria91@ Sunt în concediu de creștere copil. Copilul împlinește 2 ani pe 21.07.2025. Ar trebui sa ma intorc la munca când copilul face 1 an și 10 luni ... (vezi toată discuția)
Am și eu câteva nelămuriri cu privire la întoarcerea din ccc Livia33@ Livia33@ Bună seara ! Am și eu câteva nelămuriri cu privire la întoarcerea din creștere a copilului: - cu ce data ar trebui sa revin la serviciu dacă copilul ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din ccc daca tatal nu doreste sa isi ia cele 2 luni Anna8 Anna8 In cazul in care tatal nu doreste sa isi ia cele 2 luni, mama poate ramane acasa in acele 2 luni in continuare cu contractul.suspendat (evident fara plata ... (vezi toată discuția)