avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesiune drepturi. Fiica mea a detinut in indiviziune o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesiune drepturi. Fiica mea a detinut in indiviziune o cota de ...

Cesiune drepturi.
Fiica mea a detinut in indiviziune o cota de 1/2 dintr-un imobil (constructii + teren), cealalta cota de 1/2 din imobil fiind detinuta de o alta persoana (deci, 2 proprietari). In urma procesului de iesire din indiviziune, a primit un lot (constructii + teren) in proprietate individuala exclusiva. Fiind vorba de o dezmembrare, trebuie intocmite cartile funciare individuale pentru ambele loturi rezultate dupa iesirea din indiviziune, dar celalalt proprietar refuza sa colaboreze pentru intocmirea cartilor funciare. Recent, celalalt proprietar si-a manifestat interesul pentru a cumpara lotul de proprietate al fiicei mele. Pentru a evita intocmirea cartii funciare, as dori ca fiica mea sa cesioneze celeilalte parti (celalalt proprietar), contra cost, drepturile si obligatiile ce ii revin din sentinta civila de iesire din indiviziune. Deci, celalalt proprietar ar substitui-o pe fiica mea.
Intrebarea mea este daca aceasta cesiune de drepturi din sentinta civila presupune plata unor obligatii fiscale pentru fiica mea si daca acest contract de cesiune cesiune trebuie trecut in Declaratia Unica (pentru veniturile obtinute din cesiune).
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:44, 5 Iulie 2023
Nu se poate.
Procesul s-a terminat. Nu mai exista niciun drept din sentința civila. Exista bunurile care i-au fost atribuite la partaj.
Iar bunurile respective nu pot fi dezmembrate fără intabulare și fără sa aibă Carte Funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare imobil, 18 apartam.,curte,beciuri,pod/fara acordul a 4 proprietari budamagda budamagda Va rog sa ma ajutati, deoarece in imobilul in care locuiesc la et.II , imobil de peste 100 de ani in plin centru, in forma de U, 13 apartamente au fost ... (vezi toată discuția)
Diferență dintre partaj și dezmembrare VelvetVamp01 VelvetVamp01 Puteți să îmi spuneți, vă rog, care este diferența dintre partaj și dezmembrare? Rog răspuns urgent! (vezi toată discuția)