avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocarea completa a Legii 18/1991 printr-o "Informare" ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocarea completa a Legii 18/1991 printr-o "Informare" ANRP/2014 facuta de o comisie de monitorizare a Legii165/2013

Investigam situatia unor terenuri reconstituite legea 18/1991, cu Adeverinta validata in Anexa 2a, cu Proces verbal de punere in posesie, cu cadastru sistematic, dar pentru care nu se pot emite Titluri invocandu-se Legea 165/2013. Din extrasul de Carte funciara a aparut notarea in favoarea UAT, fara sa intelegem de ce. Investigand in continuare am gasit ca in Anexa 7 in care se centralizau Rezervele din anexele de inventariere, aceste terenuri au fost transformate in Rezerve, fara sa intelegem de ce. Am investigat in continuare si am gasit pe site-ul ANRP o "Informare despre reuniunea Comitetului Interministerial pentru monitorizarea aplicării Legii nr.165/2013" in care se precizeaza in mod clar "În anexa 7, în coloana 2, se vor trece suprafețele de teren din anexa 1 coloanele 4b+6", adica transformarea in Rezerve a terenurilor care au Proces verbal de punere in posesie (4b). Este legala aceasta Informare de pe site-ul ANRP?
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2023
Dorian Balmus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorian Balmus , utilizator 10:40, 20 Iunie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa peste 2 ani de corespondente, audiente, cu diverse institutii ale statului, UAT, ANCPI, Prefectura, ANRP si Avocatul poporului, in care aceste institutii au raspuns negativ la solicitarea noastra de finalizare a reconstituirii dreptului de proprietate conform legii 18/1991, am reusit sa obtinem Titlul de proprietate mult dorit. Este primul titlu emis, fara hotarare judecatoreasca, din 2013, in judetul de care apartinem. S-a dovedit astfel ca toata argumentatia noastra a fost valabila si ca "Informarea" de pe site-ul ANRP este neconforma cu legea 18.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate lordionis lordionis Buna ziua. Ce documente sta la baza procesului verbal de punere in posesie al Comisiei locale de fond funciar? (vezi toată discuția)
Interpretarea legii 165/2013 andreea-deea andreea-deea Buna ziua, Conform legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în ... (vezi toată discuția)
In baza legii 18, in 1991 primaria comunei tarlungeni, in baza ... Andrei59 Andrei59 in baza legii 18, in 1991 primaria comunei Tarlungeni, in baza actelor doveditoare privind mostenirea de la bunici, a fost eliberata o \"adeverinta de ... (vezi toată discuția)