avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua nu mai detin originalul cartii de munca am o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua nu mai detin originalul cartii de munca am o copie ...

buna ziua
nu mai detin originalul cartii de munca
am o copie stampilata conform cu originalul si cu cod bare scanare carte
nu pot depune dosarul de pensie din lipsa originalului
am nevoie de adeverinte de la angajatori Bucuresti din 1978 pana in 2001
unde ma adresez????
fizic angajatorii nu mai exista
m-am adresat arhivatorul dar nu au gasit nimic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:21, 12 Iulie 2023
Adresati-va Casei de Pensii sa va elibereze o copie de pe cartea de munca scanata /

Legea nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice
art.159
...
(1^1) În situații excepționale, determinate de distrugerea, degradarea sau pierderea carnetului de muncă, declarate în condițiile legii, angajatorii au încetat activitatea și/sau dacă arhiva acestora nu mai poate fi identificată, perioadele prevăzute la art. 16 lit. a) pot fi valorificate pe baza informațiilor, respectiv datelor preluate din carnetele de muncă, existente în arhiva electronică creată în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 1.768/2005 privind preluarea din carnetele de muncă a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, cu modificările și completările ulterioare, dacă informațiile introduse în baza de date, în cadrul activității de preluare din carnetele de muncă, sunt identice cu cele din carnetele de muncă scanate. Arhiva electronică cuprinde atât datele preluate din carnetele de muncă, cât și carnetele de muncă scanate.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie pensie am primit decizia de pensionare ... Vasiledumitru58 Vasiledumitru58 contestare decizie pensionare am primit decizia de pensionare in care nu s-a tinut cont de vechimea din carnetul de munca ci doar din REVISAL am declarat ... (vezi toată discuția)
Copia scanata a cartii de munca din baza cpmb cum poate dovedi vechimea? Cristian Mihailescu Cristian Mihailescu Copia scanata a cartii de munca din baza de date a casei de pensii a municipiului Bucuresti care am verificat ca este facuta . oare exista vreo posibilitate ... (vezi toată discuția)
Carti de munca la scanat?! Doina Elena Doina Elena In baza carei Hotarari , Casele de pensii cer iarasi carnetele de munca pentru scanat, avand in vedere ca in 2007 s-au scanat? Pentru ce le mai cer inca odata? (vezi toată discuția)