Bună ziua! Tatăl meu a decedat în decembrie 2014. A rămas mama sa locuiască în casă. Am mers la taxe și impozite sa plătim impozitul și am aflat ca impozitul pe casă a mai fost plătit pana în 2018, dar nu și cel pentru alte proprietăți. Noi suntem 4 frați. Este posibil ca unul dintre noi sa facă acte de proprietate fără sa se dezbată succesiunea, daca tata a fost proprietar? Actele casei au rămas la unul dintre frati și refuza sa le dea. Cum pot face rost de duplicat al actelor?
Nu este posibil să se dezbată succesiunea fără toți frații, dar este posibil să se invoce neacceptarea moștenirii, Plata impozitului este un act de acceptare tacită.
Pentru neacceptarea moștenirii nu este nevoie de semnătura fraților și a mamei, care este în viata? Adică, fratele meu își poate face acte pe casa în care locuiește acum mama, doar pentru ca i-a plătit impozitul, asta inseamna acceptare tacită?
Succesiune
alexanglia
Eu si sora mea suntem mostenitorii unei matusi care decedat,sora de mama cu mama noastra, noua revenindu-ne 1/4 din casa+teren+loc de veci.La mostenire mai ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire
vovy
Intrbuintez terenul agricol si casa tatalui meu, de la moartea sa.
Nimeni nu a facut nici un demers pana acum (20 de luni de la deces).
Vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Moștenire
Maria010998
Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)