avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna seara! Ce ne facem cu pisicile fara stapan ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna seara! Ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o ...

Buna seara! Ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o familie de destepti de la un bloc care isi fac nevoile peste tot in curtea casei mele? Am incercat toate solutiile -am pus pastile, am folosit spray-uri sa previn pisicile sa intre in curte, am tuns iarba de o asemenea maniera incat sa nu le placa. Pisicile intre timp s-au inmultit si sunt vreo 12 si nu le mai pasa de nimic. In fata geamului e jale, mai ales vara. Nu mai vorbesc de faptul ca toate geamurile si usile casei sunt insemnate cu urina de pisici, ca masina din fata casei este toata zgariata si miroase a pisica in calduri, ca vara e un cosmar datorita mirosului si mieunaturilor constante. Vreau sa stiu ce drepturi am si cum pot stopa aceasta problema. Mi se pare ca mereu le plangem de mila mai mult pisicilor decat oamenilor in conditiile in care m-am saturat sa curat dupa ele si sa imi schimb geamurile din cauza mirosurilor. Am incercat sa vorbesc cu respectivii sa isi asume pisicile, sa si le ia in casa sau macar sa le sterilizeze si sa se ocupe de ele folosind un adapost corespunzator unde sa le tina. Nu am reusit nimic… din contra! Mi se pare greu de crezut ca in aceasta tara pisicile au mai multe drepturi decat un cetatean, de vreme ce eu platesc taxe si nu ele… apreciez sfaturi constructive si nu isterii integriste; nu le contesta nimeni dreptul la viata, dar aceasta “generozitate” de a hrani animalele nimanui trebuie sa presupuna si responsabilitatea fata de aceste animale, nu doar gargara ieftina si auto-satisfacere narcisista a cat de mult bine am facut ca am aruncat de la balcon niste carne, dar nu ne-a mai interesat soarta animalului in cauza…
Ultima modificare: Joi, 13 Iulie 2023
Yaruleto, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalin777Andrei , utilizator 07:53, 17 Martie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai sunt hranite doar cu carne macra si in cartier e plin de soareci si sobolani. Plus ca in statele normale nu in Turcia si Dubai hranirea unei stray cat este o infractiune pedepsita prin amenda: asa cum ati spus, le toceste simturile de pradator, le dezvata sa mai vaneze.

ipso a scris:

Simplu și rapid ptr dvs este sa folosiți o capcana/cușcă sa le prindă vii, fără sa le facă rău. Pe urma anuntati ong-ul care va veni și le va lua.
Faceți cu ei pv, altfel unii "le scapa" iar pe strada.
Dacă sunt blânde, le ademeniți cu mâncare și le prindeți. Dacă le speriați, le veți prinde greu.
Sa țineți minte! Aceia nu sunt iubitori. Vor doar sa se dea mari în fata altora. Unii sunt chiar bolnavi...
Ca sa iubești și sa respecți un animal, îl lași liber în curte, nu-l ții închis în apartament cu orele și îl scoți la plimbare când vrei tu și ai chef.
Pisicile sunt prădători, prind păsări, șoareci sau chiar șerpi. Astea prind doar crochete. Și rămân gestante de 2 ori pe an. S-a întrebat cineva ce se întâmplă cu atâtea zeci, sute sau mii de pui?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce să le sterilizați dumneavoastră? Pentru că dumneavoastră aveți problema cu stropitul, fecalele și ce mai fac acele pisici pe proprietatea dumneavoastră privată, unde nu intră nicio autoritate fără să o chemați sau fără un mandat. Vreți ca acei vecini care le hrănesc pe domeniul public să le sterilizeze ei și, în general, să aibă comportamentul unor proprietari care răspund pentru animalele lor. Doar că de fapt ei pun problema fix ca și dumneavoastră pentru că, nu-i așa, sunt animale fără stăpân sau, corect politic spus, comunitare. Iar ceea ce e comunitar e al tuturor, adică al nimănui (trebuia să știți asta din comunism). Prin urmare, aveți de ales între a sta să vă tot uitați la drobul de sare sau să puneți în aplicare zicala potrivit căreia dacă vrei ca ceva să se întâmple, te apuci tu și o faci.

Yaruleto a scris:


Daca trebuie sa le sterilizez eu, de ce mai avem Politia Animalelor si Protectia Animalelor platite din bani publici? Si, asa cum am scris, nu e vorba doar despre insemnarea teritoriului, ci si despre transformarea curtii mele intr-o latrina felina! Aici vorbim despre o lipsa legislativa crasa, menita sa protejeze abuzurile unora care cred ca le fac un bine animalelor pradatoare doar aruncandu-le mancare de la balcon sau iesind seara si hranindu-le pe ascuns dupa 10 noaptea. De asemenea, nu sunt eu un expert in drept, dar legea din 2005 sau 2004 care, chipurile, ar permite hranirea animalelor salbatice este tendentios aplicata si interpretata.
Alexandru Surcel a scris:

Reveniți cu noi sesizări. Nu vor putea să le dea din nou avertisment.

De asemenea, dacă problema e chiar atât de gravă, nu văd de ce nu le-ați steriliza chiar dumneavoastră. Probabil că ați cheltui mai puțin decât ați cheluit degeaba pe pastile și alte mijloace de a le descuraja să vă mai intre în curte. Sterilizarea în orice caz ar rezolva problema stropitului pereților casei, ușilor, ferestrelor.

Și, în final, nu uitați totuși că acolo unde sunt pisici nu prea sunt șoareci și șobolani. Fără pisici, aceștia se vor înmulți necontrolat, cu toate deratizările periodice.



Ultima modificare: Miercuri, 19 Iulie 2023
Alexandru Surcel, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi place ca aveti filme faine in derulare si ma bucur ca v am facut sa zimbiti.
Cusca capcana nu e ca o furculita pe care o are tot poporul in sertar, este si costisitor, si trebuie si invatat cum se foloseste. ONG-ul care va veni si le va lua?! care ong? cel la care doneaza doar acei "bolnavi" iubitori de animale? care nu are nici un sprijin de la autoritati sau biserici? ce obligatie are acel ONG fata de Dvs? Zero. Majoritatea sunt tot asa "bolnavi" iubitori de animale care cred in sterilizare si in respectul pt animale si care abia primesc 5-10 lei donatii sa si achite facturile la cabinete veterinare sau propriile cheltuieli cu animalele nimanui salvate din tot felul de situatii si care nu si au gasit adoptator responsabil. Nu veniti cu cele 2-3 exceptii de la tv, restul sutelor de ong se chinuie de la o factura la alta.
Si da, aveti dreptate, o pisica poate ramane gestanta de la 6 luni si din 4 in 4 luni si poate face de la 2 la 6-7 pui...din multimea de pui turnati pe banda rulanta pe strazi, atit caini si pisici, abia supravietuiesc 1%. Restul mor prematur, strapunsi de boli, striviti de masini, ucisi de oameni, mincati de alte animale, etc.
Doamna eu cred ca dumneata suferi de o fobie fata de felinele in cauza. Intr-un roman de enspe mii de randuri ai invocat atatea pretexte care chiar sunt greu de probat. Si in curtea mea sunt pisici, mai vin si din vecini, dar nu se intampla atatea aspecte cat invoci dumneata. aici. Daca totusi e asa de adevarat, prezinta dovezile necesare in fata autoritatilor si vor fi luate masuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hrănesc lângă bloc o pisică necăjită căreia i-au fost ... Pikulet Pikulet Hrănesc lângă bloc o pisică necăjită căreia i-au fost luați puii. Îi pun zilnic apă, bobițe și hrană la plic pentru pisici. De câte ori ies ... (vezi toată discuția)
Ce autoritate poate obliga o persoana sa isi sterilizeze pisica ? stefail stefail Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie aparent haioasa dar deranjanta. In momentul de fata in gradina mea personala convietuiesc 8 pisici, toate fiind puii ... (vezi toată discuția)
Am fost gonită de un individ care locuiește în altă scară când m-am oprit să hrănesc niște pisici din fața scării lui. e normal, nu suntem cumva pe spațiul public? Mirna Mirna Este legitimă sau nu atitudinea locatarilor de la alte scări de bloc să nu le permită persoanelor străine staționarea în fața blocului? M-am lovit mai ... (vezi toată discuția)