avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hrănesc lângă bloc o pisică necăjită căreia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hrănesc lângă bloc o pisică necăjită căreia i-au fost ...

Hrănesc lângă bloc o pisică necăjită căreia i-au fost luați puii. Îi pun zilnic apă, bobițe și hrană la plic pentru pisici. De câte ori ies afară un vecin de la 3 scări distanță mă batjocorește și mă amenință cu poliția. Este normal ceea ce face?
Cel mai recent răspuns: ipso , utilizator 15:11, 19 Iulie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Legea sancționează maltratarea și uciderea, fără drept, a animalelor, nu îngrijirea sau hrănirea acestora. Încercați totuși să duceți pisicuța la sterilizat. Există ONG-uri care derulează campanii de sterilizare gratuită pentru pisici și căței. Și poate reușiți să-i găsiți apoi o familie adoptivă. Pe stradă, pisica este expusă pericolelor, inclusiv riscului ca vecinul dumneavoastră să o maltrateze sau ucidă. Fotografiați pisica și puneți pozele pe facebook, într-un grup destinat protecției animalelor. Aveți mai mari șanse să o dați în adopție așa.

Mult succes!
Daca vecinul intelege sa aibe astfel de comportament ,nu are empatie ,efectiv este dificil de solutionat amiabil
felicitari pentru interes si daruire pentru suflete fara stapan
Incercati sa contactati organizatii care se ocupa de preluarea,sterilizarea si darea spre adoptie a animaleleor care astfel pot avea o viata mai buna decat pe strazi
Mulțumesc pentru empatie!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acea pisica "necajita" va face pui cel puțin de 2 ori pe an. Acei pui, după 6-8 luni vor face și ei, pui. Care tot necăjiți fiind, se vor găsi alții sa-i tina pe lângă bloc. V-ati întreba ce se întâmplă cu atâtea zeci, sute, chiar mii de pisici?
Deja multe zone sunt infecte, pute a pisat de la o posta și peste tot numai kkti.
Nu-ti poți lasa copilul sa alerge în parc, sa se joace la nisip, ca vine plin de kkt.
Va gândiți și la efectul acestor "binefaceri"?
Dacă vreți sa ajutați un cățel sau o pisica, ii luați acasă. La casa, pentru a putea alerga în voie în curte. O ajutați când nu se poate deplasa, când e lovita de mașina. În rest nu trebuie îndopata cu crochete.
Pisica este un animal de prada. Vânează păsări, șoareci și chiar șerpi.
Dandu-le mâncare, le anihilati instinctele și vor deveni niște "legume" care dorm toată ziua și așteaptă pomana.
Încercați sa trimiteți la munca un cersetor/ leneș care nu a făcut nimic toată viata lui. Mai bina va da în cap, decât sa muncească.
Asa va bateți joc și de aceste animale! Asta nu este iubire! Este doar prostie!
Vedeți și efectul pe termen lung a acțiunilor dvs..
Sper sa puteți înțelege, deși ma îndoiesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o ... Yaruleto Yaruleto Buna seara! Ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o familie de destepti de la un bloc care isi fac nevoile peste tot in curtea casei mele? Am incercat ... (vezi toată discuția)
Ce autoritate poate obliga o persoana sa isi sterilizeze pisica ? stefail stefail Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie aparent haioasa dar deranjanta. In momentul de fata in gradina mea personala convietuiesc 8 pisici, toate fiind puii ... (vezi toată discuția)
Otravire pisici Anomaralena Anomaralena Buna ziua! Am o problema cu o vecina care ameninta ca imi otraveste pisicile. Locuiesc la casa in curte comuna, am 3 pisici femele, sterilizate si vaccinate ... (vezi toată discuția)