avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... OUG 16/2023 - Contract de Comodat inchiriere apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

OUG 16/2023 - Contract de Comodat inchiriere apartament

Buna ziua. Conform OUG 16/2023, exista obligativitatea ca un proprietar de apartament daca il inchiriaza sa faca un contract de inchiriere, sa il declare la ANAF si sa plateasca un impozit de 10%. Insa cum mai este cu contractele de comodat in acest caz? Daca proprietarul poate face contract de comodat cu chiriasul pe suma zero, nu pot toti face asa si scapa de impozit?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 01:33, 19 Iulie 2023
Nu pot face asta toți pentru că trebuie să găsească si chiriașul care sa fie de acord.Nu toți sunt de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit subinchiriere mih.72 mih.72 Buna ziua, Am rugamintea sa-mi raspundeti la urmatoarea speta: am primit doua apartamente pentru o perioada de 48 luni prin contract de comodat; doresc sa ... (vezi toată discuția)
Administratori de bloc suciu_diana suciu_diana Buna ziua, s-a pus in vigoare si de cand, propunerea legislativa prin care administratorii comunica chiriasii din bloc? Multumesc. (vezi toată discuția)
Reziliere contract de închiriere mihaela.ion mihaela.ion Bună ziua, În cazul în care există un contract de închiriere pe perioadă nedeterminată cu plata chiriei la zi, are voie proprietarul să pună spațiul ... (vezi toată discuția)