avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se considera furt intre soti?????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se considera furt intre soti?????

Sotia a nascut in Spania in luna Iulie, iar dupa nastere am primit suma de 2500 euro (indemnizatie pentru copil). Acum suntem in Romania din luna Septembrie. Buzunarul familiei era la comun; noi mai aveam o suma de 5000 euro, din care s-au mai cumparat lucruri pentru bebe (patut, carut, haine, masuta de mancat, etc). Ea a parasit domiciliul cu bebele, si suma de 2500 de euro, in luna Ianuarie 2010.
Am facut o plangere si inca nu am raspuns; am vorbit amandoi cu un avocat si el a spus ca nu se considera furt intre soti, deoarece sunt banii pentru bebe.
Dar logic vorbind, daca in casa erau 7500 euro, si s-au cumparat lucruri pentru bebe si de atunci si pana acum s-au cheltuit toti in afara de 2500 si ea cand a plecat a luat toata suma care a mai ramas, poate fi considerati banii copilului si ca nu este furt intre soti?
Ma intereseaza deoarece am facut plangere pentru furt intre soti si acel domn avocat a spus ca s-ar putea sa nu am castig de cauza.
Daca divortez, cum pot divorta cat mai elegant si repede (daca sotia nu este de acord) si mai avem si un copil de 7 luni.
Sotia nu este de acord cu divortul, dar de fugit a fugit de acasa si nu mai vrea sa revina inapoi.
S-A INTAMPLAT IN ROMANIA (FUGITUL DE ACASA SI LUATUL BANILOR)
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:26, 28 Ianuarie 2010
daca sunteti hotarat sa divortati puteti investi instanta de judecata cu actiunea de divort. faptul ca sotia nu este de acord cu desfacerea casatoriei, nu are nici o relevanta. prezenta paratului in cadrul acestui proces nu este obligatorie , procesul putendu-se judeca si in lipsa acestuia .

iar referitor la plangerea penala, sincer nu cred ca aveti sanse sa obtineti condamnarea sotiei pentru furt .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este furt intre soti sau nu? lucianlucian lucianlucian Buna seara Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Sotia a nascut in Spania in luna Iulie, iar dupa nastere am primit suma de 2500 euro (indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)
Furtul intre soti danielfelician danielfelician sotia mea acum doua saptamini a bagat divortul la trei zile a fugit de acasa iar dupa doua zile sa intors in locuinta conjugala fara stirea mea si a sustras ... (vezi toată discuția)
Furt intre rude just_codrin just_codrin Acum cateva zile o prietena m-a rugat sa o duc cu masina mea pana la apartamentul in care locuia cu sotul ei ca sa isi ia cateva lucruri personale (haine, ... (vezi toată discuția)