Am nevoie de un extras de cont aferent contului bancar al fostului sot, decedat. Pentru mostenitorul, minor, nu s-a facut inca declaratia de acceptare a mostenirii. Impreuna cu fostul sot am semnat, casatoriti fiind la acea data, o promisiune de vanzare cumparare pe un imobil bun comun, iar cumparatorul vrea banii inapoi. Cu extrasul de cont probez ca banii au fost virati in contul personal al ex sotului, de unde au fost virati catre firma sa, pentru a achita niste datorii ale acesteia. Ce tip de actiune trebuie sa deschid in instanta pentru a obtine extrasul- o cerere sau actiune in contradictoriu cu banca? Puteti sa-mi aratati un model?
Doar Instanța de Judecată poate cere extrasul de cont de la bancă, în timpul derulării procesului civil.
Banca se va conforma și-l va trimite la Instanță la dosarul cauzei.
Nu exista model standard/tip în Instanță, ci orice acțiune este personalizată.
Dacă nu vă descuracați consultați un avocat, măcar pentru redactarea acțiunii, numai pentru redactare ieșiți mai ieftin.
Oricum, este bine să știți că respectivul extras de cont n-o să vă rezolve conflictul care îl aveți cu cumpărătorul.
Logic chiar nu vad cum v-ar ajuta un extras de cont să nu-i înapoiați banii cumpăratorului.
Păi cumpărătorul vă poate da în judecată dacă are dreptate, și apoi vă execută silit pe toți moștenitorii soțului.
Și copilul minor poate fi executat silit pe bunurile moștenite.
Ce vreți să dovediți cu extrasul de cont`? Că nu mai aveți să-i înapoiați banii cumpărătorului`?
Nu veți avea câștig de cauză în Instanță.
Va multumesc pentru raspuns. Nu am probleme cu cumparatorul, i se vor inapoia banii.
Pentru partaj imi trebuie extrasul.
Vroiam sa stiu pe ce tip de actiune se cere extrasul in instanta- obligatia de a face, etc? Chem banca in contradictoriu?
Pe civil. Acțiunea dumneavoastră o depuneți la instanța civilă, de la Judecatoria unde aveți domiciliul.
La instanță nu există model tip pentru acțiune, vă repet ca să știți ce aveți de făcut.
Nu cred că va trebui să chemați banca în judecată. Dacă va fi nevoie va trimite Instanța adresă băncii respective.
Dvs ați fost la bancă cu certificatul de moștenitor să cereți un extras de cont`?
Faceți succesiune în instanță dacă n-ați acceptat-o încă, și în paralel puteți cere instanței să solicite băncii un extras de cont.
Nu văd la ce v-ar ajuta la partaj acest extras de cont, dar asta este problema dumneavoastră.