Am nevoie de un extras de cont aferent contului bancar al fostului sot, decedat. Pentru mostenitorul, minor, nu s-a facut inca declaratia de acceptare a mostenirii. Impreuna cu fostul sot am semnat, casatoriti fiind la acea data, o promisiune de vanzare cumparare pe un imobil bun comun, iar cumparatorul vrea banii inapoi. Cu extrasul de cont probez ca banii au fost virati in contul personal al ex sotului, de unde au fost virati catre firma sa, pentru a achita niste datorii ale acesteia. Ce tip de actiune trebuie sa deschid in instanta pentru a obtine extrasul- o cerere sau actiune in contradictoriu cu banca? Puteti sa-mi aratati un model?
Nu exista acceptant la mostenire deocamdata, deci nici certificat de mostenitor, vreau sa am hartiile pregatite pentru cand va fi facuta succesiunea/ partajul- sper ca la notariat nu in instanta.
Intr-un alt dosar - masa credala societate- avocatul a cerut extrasul de la banca, dar a cerut contul de euro iar banii au fost virati in contul de lei. In acel dosar am termen tocmai in noiembrie si nu am interes sa l mai prelungesc cu un alt termen pentru a reveni cu o noua solicitare de probatoriu in instanta. De accea prefer o actiune separata de cerere a extrasului de cont in lei. Deci formulez o cerere prin care sa oblige banca sa mi puna la dispozitie extrasul...