avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara, Referitor la Ordinul nr. 1320/227/2023, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara, Referitor la Ordinul nr. 1320/227/2023, privind concediile ...

Buna seara,

Referitor la Ordinul nr. 1320/227/2023, privind concediile si indemnizatiile, imi poate spune cineva care va fi formula de calcul la plata acesteia in cazul persoanelor care au avut initial contract cu suma maxima de cotizatie? Pentru un contract incheiat in februarie, respectiv 4 luni de cotizatie la valoare maxima, si 2 luni la noaua valoare plafonata conform ordinului mai sus mentinat, persoana asigurata va beneficia de indemnizatie conform noului ordin sau se va face o medie, tinand cont ca a cotizat alte sume initial?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:47, 24 Iulie 2023
Pentru persoanele cu venitul mediu lunar înscris în declarația fiscală mai mare sau egal cu valoarea unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată, venitul asigurat înscris în contractul de asigurare pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate, la care se datorează contribuția, este cel înscris în declarația fiscală și nu poate depăși valoarea a 3 salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal persoana fara venit alina.gami alina.gami Persoana fizica fara venituri, pot sa primesc concediu medical maternal daca inchei un contract de asigurare concediu medical optional? Am inteles ca exista ... (vezi toată discuția)
Eu am făcut contractul de indemnizație în iunie 2022. am născut ... Intrebare_intrebatoare Intrebare_intrebatoare Eu am făcut contractul de indemnizație în iunie 2022. Am născut pe 1 ianuarie. Si eu trebuie să modific contracul pein acte adiționale, sau după cum ... (vezi toată discuția)
Ce contributii se platesc pt pfa? Dinush Dinush Ce contributii se platesc pt FPA si ce demersuri sunt necesare? (vezi toată discuția)