avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in situatia ...

Buna ziua.

Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in situatia in care un inspector de daune a contrazis opinia unui expert tehnic constatator privind cuantumul daunelor create in proprietatea personala de catre un vecin care are instalatiile defecte in locuinta sa. Am o polita facultativa la Omniasig si dupa constatarea pagubei, expertul a propus o valoare de despagubire iar inspectorul de daune a injumatatit aceasta valoare. Am refuzat oferta de despagubire si am sesizat conducerea Omniasig sa incredinteze dosarul meu unui alt inspector din structura lor. E cazul sa anunt ASF-ul, a mai patit cineva asa ceva, ce pasi ar trebui sa urmez?

Multumesc pentru ajutor,
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 16:35, 26 Iulie 2023
Buna ziua, de regula se contesta in instanta deciziile de despăgubire. Atentie la termenul in care o puteti contesta.
Azi am primit oferta de despagubire insa eu am mai trecut printr-o situatie similara tot cu Omniasig. M-a contactat telefonic inspectorul de daune care m-a intrebat direct daca sunt de acord cu valoarea despagubirii de X lei. I-am spus ca nu si i-am explicat motivele. A revenit cu telefonul si a doua oferta era la valoarea dubla fata de prima. Am acceptat, am completat formularele pe care mi le-a trimis pe email si aia a fost! in acel moment nu stiam ca se poate contesta direct la ei valoarea despagubirii, am facut-o atunci doar pentru ca mi s-a parut ridicol de mica chiar si pentru mine care nu cunosc valoarea de piata a materialelor de constructii! De data asta insa, avand si documentele deja confirmate de catre expertul lor, m-a indignat maxim ca un inspector care sta cu fundul pe scaun si se uita doar la pozele dintr-un dosar muncit de altcineva, isi permite sa contrazica un expert care a vazut cu ochii lui acele daune si a mai si semnat documentele aferente!

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua, de regula se contesta in instanta deciziile de despăgubire. Atentie la termenul in care o puteti contesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare despagubire dauna casco mitrutpaul mitrutpaul Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco. Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care ... (vezi toată discuția)
Posibilă fraudă asigurare apartament. ce am de făcut dacă eu am asigurare la omniasig, pentru care am plătit o suma consistentă în euro, și mă trezesc acum "pasat" la asirom? teologul teologul Am de foarte multi ani asigurare facultativa destul de scumpa, pentru apartament si continut, facuta la Omniasig. Nu am avut nici un fel de dauna pana ... (vezi toată discuția)
Euroins -o noua tzeapa ady88 ady88 Buna ziua! In data de 26.08.16 am fost instiintat ca suma ce-mi va fi acordata ca despagubire este de 2569,87 RON din care 1240 piesele, manopera 654 si ... (vezi toată discuția)