avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Creare de referate unul dupa altul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Creare de referate unul dupa altul

Buna ziua.
Vin cu o problema delicata. Lucrez intr-o multinationala unde se fac restructurari cat mai multe pe motiv: CRIZA. Astfel in data de 08.01.2010 mi s-a cerut verbal sa imi dau demisia (asa a fost cu toti angajatii care au plecat pana acum). Deoarece nu am vrut sa plec cu demisie a inceput "vanatoarea".
In data de 10.01.2010 mi se face referat. Pe data de 11 cand ajung la servici mi se inmaneaza convocarea pentru data de 14.10.2010, cu toate ca eu nu stiam ca aveam acest referat - nu mi s-a spus in ziua respectiva ca nu mi-am indeplinit sarcinile. Pe data de 14 m-am prezentat in fata comisiei care mi-a cerut sa dau explicatii. Am mentionat ca din cauza ca "am fost singur la servici in schimbul respectiv am incercat sa imi fac treaba cum am putut" motiv pentru care "am avut o atitudine necorespunzatoare si nu am incercat sa imi schimb comportamentul". Mi s-au dat sanctiuni: Reducerea salariului cu 10% pe 3 luni - conform 264, alin 1, lit. d din Legea Muncii 53/2003 (mai rau e ca trebuie sa o contest judecatoresc in maxim 30 de zile). Mentionez ca este primul referat de cand lucrez la aceasta firma (1 an si jumatate) si din cate stiu eu prima oara se poate da doar avertiment, nu si sanctiune- sau ma insel?
In data de 14.01.2010, dupa ce am iesit de la comisie mi se inmaneaza o noua convocare, din nou nu mi-am indeplinit sarcinile de servici, din nou convocare pentru data de 24.01.2010.
Pe data de 15 si 16 am fost liber, mi-am scos un medical, l-am depus pe 17 cand trebuia sa ma intorc la servici. Ideea este ca in momentul cand ma voi intoarce la munca o sa faca un al treilea referat si o sa imi desfaca contractul de munca.

De anul trecut din august si pana acum au plecat peste 100 de oameni din firma. Nici unul nu a plecat in somaj. Toti si-au dat demisia(la cererea intreprinderii) sau li s-a desfacut contractul de munca cu 3 referate exact ca in cazul meu. Toti cei care nu isi dau demisia primesc referate.

Va rog sa imi spuneti ce se poate face. Ideea este ca pierdem 2 salarii compensatorii (CCM), dar cel mai rau SOMAJUL. Daca ne desface disciplinar, tot nu primim somaj. Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 15 Martie 2010
Revin cu aceasta problema care a fost incheiata. Deja mi s-a facut al treailea referat. Va rog sa imi spuneti in baza carei legi, articol pot cere eu un avocat sa vina cu mine sa ma reprezinte. Mentionez ca nu am pe cine sa aduc din sindicat. Orice sfat imi poate fi de ajutor.. Va rog din suflet.
:offtopic: Interventie moderator
@ lauricafl
Nu este dorita postarea mai multor mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Este o incalcare a Regulamentului de postare care se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referat itm art. 65 emoketm emoketm Pentru a desface un CIM disciplinar trebuie facut un referat catre ITM, in care sa se explice imprejurarile care au dus la asta. Desi am tot ceea ce-mi ... (vezi toată discuția)
Demisie laryssa laryssa As dorii o opinie referitoare la urmatorul caz daca se poate : In 2007 de la firma noastra un fost angajat a plecat fara sa faca cerere de demisie. Carnetul ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca litera e fcojocaru fcojocaru buna ziua, sotia mea si-a depus demisia de la o firma pentru a se muta la o alta; a anuntat angajatorul ca va pleca de la firma veche si ca nu va putea sa ... (vezi toată discuția)