avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... buna ziua vin si eu cu o intrebare .. mama mea are 64 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

buna ziua vin si eu cu o intrebare .. mama mea are 64 de ani ...

buna ziua vin si eu cu o intrebare ..
mama mea are 64 de ani si are 12ani si 7 luni cotizati pt pensie vreu sa cumpari ani pt a ajunge la stagiul minim nedumerirea mea este pot plati lunar trimestrial.sau total suma
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:29, 28 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci e păcat pentru mama dumneavoastră, că dacă îi cumparați stagiu de cotizare prin tranșe lunare, abia peste vreo 3 ani va ieși la pensie, și e păcat să piardă 3 ani de drept la pensie, adică va pierde bani vreo 40,500 lei, la pensia minimă din prezent.

Dar dacă n-aveți bani să-i cumpărați acum prin plată integrală, asta este.
Va beneficia de pensie abia pe la vârsta de 69 de ani.

În 36 de luni la pensia minimă de acum care este de 1,125 de lei, va pierde suma de 40.500 lei, dar dacă pensia va mai crește va pierde mult mai mult, cu cât se va majora pensia.

Deci în 3 ani și-ar scoate banii plătiți pentru cumpărare stagiu de cotizare, și ar avea și bani de buzunar cum s-ar spune, adică ar ieși pe plus în 3 ani.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! recent am fost pensionat de invaliditate. am primit ... MeszarosM MeszarosM Buna ziua! Recent am fost pensionat de invaliditate. Am primit prima indemnizatie pe doua luni dar nu scrie niciunde cat e pensia lunara ? De unde pot sa aflu ... (vezi toată discuția)
Azi am primit răspunsul de la casa județeană de pensie că ... marian19 marian19 Azi am primit răspunsul de la Casa Județeană de Pensie că nu intrunesc 15 ani de cotizare, ci doar 12 ani și 5 luni și nu beneficiez de pensie pentru ... (vezi toată discuția)
Cumpărare vechime în ultimul an de liceu Nicoleta_Bacau Nicoleta_Bacau Bună ziua, Am terminat liceul (12 clase) la zi în 24 iulie 1986 la vârsta de 18 ani și 11 luni, fiind data la scoala la vârsta de 7 ani si o luna. Pt ... (vezi toată discuția)