avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Azi am primit răspunsul de la Casa Județeană de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Azi am primit răspunsul de la Casa Județeană de Pensie că ...

Azi am primit răspunsul de la Casa Județeană de Pensie că nu intrunesc 15 ani de cotizare, ci doar 12 ani și 5 luni și nu beneficiez de pensie pentru limită de vârstă. Ce pot să mai fac?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:10, 24 Octombrie 2023
Daca aveti posibilitatea , atunci incheiati un contract de asigurare cu plata retroactiva pentru 2 ani si 7 luni.
Nu am posibilitatea. Dar cum primesc pensie minim garantată!
Daca nu atingeti 15 ani stagiu de cotizare , nu veti primi nici un fel de pensie . Pensia minima garantata se acorda celor care indeplinesc conditiile din pensie , dar valoarea pensiei calculata pe contributivitate nu atinge valoarea de - azi - 1125 lei . Diferenta se acopera de la buget . Acestea sunt prevederile legislatiei in vigoare la ora actuala . Daca exista o posibilitate de a primi pensie in conditiile date , Casa de Pensii nu v-ar fi respins dosarul .
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2023
CHKa, utilizator
Orice pensie e garantată, nu există o anume pensie minimă garantată pentru cine nu îndeplinește condiția legală de minim 15 ani vechime.
Doar dacă veți cumpăra retroactiv stagiul lipsă de 2 ani și 7 luni veți beneficia de o pensie la limită de vârstă.

Altfel veți rămâne fără pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am 10 ani pe cartea de munca, atat am cotizat pot iesi la ... Akyy Akyy Daca am 10 ani pe cartea de munca, atat am cotizat pot iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Stagiu de 6 ani MinaLumi MinaLumi Ce pensie minima sau ajutor social voi primi, conform noii legi din 2021, la un stagiu de cotizare de 6 ani, 8 luni si 4 zile, in 2030 cand voi iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Pensia minima garantata Madalyna2011 Madalyna2011 Buna, am si eu o intrebare: daca o persoana a lucrat doar 2 ani si dupa aceea a stat in crestere copil, poate sa beneficieze de pensia minima garantata. ... (vezi toată discuția)