avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta ...

Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta si am cerut o cutie de antibiotic, farmacista a spus ca am nevoie de reteta pentru a putea sa-mi dea antibioticul, am primit pana la urma cutia cu antibiotic, dar nu am primit bon fiscal, am solicitat sa-mi ofere si bonul fiscal, a spus ca nu poate sa imi dea, deoarece farmaciile nu au voie sa elibereze antibiotic fara reteta, a spus sa-i dau inapoi cutia cu antibiotic si sa imi ofere bani inapoi, ca nu am reteta si nu au voie sa imi dea bon fiscal pe antibiotic, o data ce am primit antibioticul asa e logic sa primesc si bonul fiscal? a spus sa aduc reteta de la medic, eu nu am reteta, atunci nu imi poate da bon fiscal pe antibiotic, cum sa dai un medicament fara bon fiscal, nu se poate, asa a spus ca ei nu se risca pentru nimeni si daca nu am reteta, nu imi poate oferi bon fiscal, daca nu imi convine sa-i dau inapoi cutia cu antibiotic si primesc bani pe ea. Farmacia este sau nu obligata sa imi ofere bon fiscal pe antibiotic chiar daca eu nu am reteta? pentru ca am primit deja cutia si este inlogic sa o returnez, este legal asa ceva sau nu? O data ce am primit cutia cu antibiotic la solicitarea mea si dupa am precizat ca doresc bon fiscal, nu am reteta pentru antibiotic, a spus ca nu imi poate oferi bon fiscal si sa aduc reteta sau sa-i dau inapoi cutia cu antibiotic pentru a imi oferi bani.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iulie 2023
Andreea Vogue, utilizator
nu e prima oara cand subiecte de examen sunt prezentate ca situatii reale. din nefericie, atat poate titularul de curs. ar trebui sa stiti ca medicamentele nu se returneaza
Ultima modificare: Duminică, 30 Iulie 2023
adriandimitriu, utilizator
Nu trebuia să vă dea antibiotic fără rețetă.Chiar nu pricepeți că a vrut să vă ajute riscând o ilegalitate?
Chiar mureați fără bon?
"Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești ".
Și mă gândeam că o data ce am primit antibioticul și am plătit, era normal să primesc și bon fiscal, chiar daca nu am rețetă și eu am solicitat ilegal.

Dar mi-a părut și mai scump cu 3 lei ca antibioticele au preț impus și ma gândeam și sa nu ma fi taxat suplimentar ca nu am rețetă, o cunoștință de a mea a cumpărat tot acel Antibiotic de la aceea farmacie dar mai ieftin cu 3 lei și dacă eu nu am rețetă trebuie să mă taxeze suplimentar? Și să îmi vândă cu 3 lei mai mult, când am verificat pe internet ca acel antibiotic avea preț impus, este legal situația aceasta? Sa nu primesc bon fiscal pe un medicament solicitat fie el și ilegal și supra taxată cu 3 lei în plus?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
O fi luat mai ieftin ca a prezentat un card de fidelitate.
Medicamentele otc au preț impus nu ai cum să iei mai ieftin nici cu card, de aceea am cerut bon fiscal mi-a părut mai scump antibioticul fie el obținut și ilegal ca nu am rețetă, dar tot nu trebuia să fie mai scump, daca știam ca e mai scump, mergeam la medicul de familie după rețetă și să nu eliberezi bon fiscal este cam aiurea din ce moment este afișul de la anaf solicită bon fiscal, chiar daca la un medicament obținut ilegal și îmi pare aiurea ca dacă doresc bon fiscal farmacia să nu-mi ofere ca nu am rețetă și dacă nu îmi convine au spus sa le dau înapoi cutia cu antibiotic și sa îmi dea bani înapoi și sa merg sa cumpăr din alta parte, reacția farmaciei este aiurea, de ce nu mi-a dat la prețul impus al antibioticului și nu să puna 3 lei extra în plus ca asa vor ei ca nu am rețetă

Alte discuții în legătură

Poti sa cumperi de la farmacie si 1 capsula de nurofen sau trebuie ... Andreea Vogue Andreea Vogue Poti sa cumperi de la farmacie si 1 capsula de nurofen sau trebuie sa cumperi toata cutia? Daca mergeti la farmacie si doresti sa cumperi doar 1 capsula de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cum sa procedez in speta urmatoare. ... RaulPop29 RaulPop29 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cum sa procedez in speta urmatoare. Am cumparat de la farmacie un gel cu abtibiotic pentru ureche baietelului meu de 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Urgent doresc un raspuns! am cumparat o cutie de nurofen forte ... Andreea Vogue Andreea Vogue Urgent doresc un raspuns! Am cumparat o cutie de nurofen forte de la o farmacie, dar mam razgandit si doresc sa returnez cutia de nurofen forte din motive ... (vezi toată discuția)