avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua am intrebare va rog am dubla cetatenie turca ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua am intrebare va rog am dubla cetatenie turca si romana ...

Buna ziua am o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns am dubla cetatenie turca si romana dar actele romanesti au expirat cu pasaport turcesc se poate intra in tara si fata are certificat de nastere romanesc dar numai pasaport turcesc are putem sa intram amindoua in tara cu pasapoartele turcesc.Multumesc mult .
Ultima modificare: Duminică, 30 Iulie 2023
,
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 09:12, 6 August 2023
Trebuie sa va programati la misiunea diplomatica a Romaniei in tara unde va aflati, pe site-ul econsulat.ro in vederea emiterii unui titlu de calatorie pentru intoarcerea in Romania fiind cetatean roman. Sau daca nu doriti sa reveiti de curand in Romania puteti solicita preschimbarea pasaportului [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Multumesc pt raspuns dar am fost sa iau foaie de drum la consulat direc ca aveam de urgenta sa merg pina acasa si mie si fetei nu m au ajutat deloc efectiv mi au dat raspunsul sa ma programez pe online si abia peste o luna jumatate va dau foaia de drum si o programare va dau abia peste 2 saptamini total 2 luni .Eu l eam explicat celor de la ambasada ca fata a solicita sa mearga cu Erasmus in Romania si abia venise raspuns de la facultate .Ideea este ca nu te ajuta nimeni de la consulat fara programare si este o mare pierdere de timp .O foaie de drum cit dureaza sa elibereze parca foarte dazamagita de ambasada romaniei din ankara.Multumesc inca o data
Se elibereaza la data stabilita ptr programare. Din pacate asa este procedura la noi. Va programati online pe www.econsulat.ro. Incercati sa sunati la unul din numerele de urgenta puse la dispozitie pe site-ul oficial al misiunii diplomatice Romanesti din Turcia. si vedeti indicand numarul cererii de inregistrare a programarii daca va pot primi mai repede, [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Unui cetatean roman nu-i poate fi refuzata intrarea in Romania. Treaba dvs. cum dovediti ca aveti cetatenia romana, puteti fi cel mult amendat ca nu aveti acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are un copil nascut in italia, cu parinti romani daca revin in tara? alinandreea alinandreea sora mea va naste in italia, in aprilie 2013 si vrea sa revina in tara,( impreuna cu sotul care a lucrat in italia cu forme legale), dupa nastere. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat ioanabn ioanabn buna ziua! am si eu o problema si as avea nevoie de ceva informatii.Sunt plecata in Spania si pasaportul mi-a expirat.Am calatorit doar cu pasaportul, neavand ... (vezi toată discuția)