avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua!
Intr-un proces de partaj daca dovedesc ca veniturile mele au fost mai mari. Cu ce acte dovedesc? Si cat la suta peste 50% din cat mi se cuvine, pot sa cer?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:10, 28 Ianuarie 2010
cu ce acte? daca sinteti angat/a cu state de plata, alte mijloace legale prin care ati obtinut venituri. cota parte ce vi se cuvine va fi stabilita printr-o expertiza tinind seama de actele financiar-contabile depuse in acest sens. daca nu sinteti angajata cu orice mijloc de proba care sa ateste ca ati obtinut venituri licite.
Nici un act normativ nu prevede expres obligatia partajului in raportul de 50% - 50% (presupun, ca va referiti la un partaj dupa sau in timpul unui proces de divort).

Fiecare parte poate dovedi, cat a contribuit la patrimoniul comun (o baza de estimare ar fi, de exemplu, venitul), iar procentele de partaj se vor stabili pe baza datelor concrete de catre instanta de judecata.

Insa partajul nu trebuie sa fie neaparat judiciar, exista posibilitatea si partajului pe cale amiabila, in fata unui notar.
in cadrul procesului de partaj sunt admise toate mijloacele de proba, inclusiv proba cu martori si prezumtii.
reclamantul este cel ce achita taxa de timbru, in cuantum de 3% din valoarea masei partajabile. tot acesta are obligatia sa arate intinderea contributiei fiecarui sot la dobandirea bunurilor .
dvs. va trebui sa dovediti ca ati avut o contributie net superioara sotiei, la dobandirea bunurilor comune . ( acte, inscrisuri, facturi , chitante)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj stanoiu stanoiu Buna ziua! Intr-un proces de partaj, este suficient cu cartea de munca sa dovedesc ca veniturile mele au fost mai mari decat ale sotului? Cat la suta peste ... (vezi toată discuția)
Partaj de bunuri si datorii conium conium Buna ziua , ca rog sa-mi raspundeti 1. Daca am posibilitatatea de a obtine mai mult decat 50% din bunurile cumparate impreuna in timpul casatoriei in ... (vezi toată discuția)
Drepturi egale la partaj VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA as vrea sa aflu continutul legii prin care sotii au drepturi egale asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei chiar daca unul dintre ei nu poate dovedi ca ... (vezi toată discuția)