avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara! Sunt in crestere copil pana la varsta de 3 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara! Sunt in crestere copil pana la varsta de 3 ani. Va ...

Buna seara! Sunt in crestere copil pana la varsta de 3 ani. Va rog sa-mi spuneti daca ma pot intoarce la munca cu cateva ore si sa iau si indemnizatie si salar? O lege mai exact de unde ma pot informa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:19, 4 August 2023
OUG 111/2010, art.16 alin.3 lit.c, prevede faptul că plata indemnizației pentru creșterea copilului nu se suspendă dacă persoana aflată în concediu realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri nete, adică după aplicarea impozitului și a contribuțiilor sociale aferente mai mici de 5 ori cuantumul indemnizației minime de CCC. Din luna martie a acestui an, indemnizație minimă a crescut de la 1.250 lei la 1.314 lei/lună.

Prin urmare, venitul net pe an care nu afectează dreptul la indemnizația de CCC este de 6.570 lei. .. adica 547,5 lei net/luna .. 847 lei brut/luna ..c.i.m. cu 46 ore/luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in ccc si doresc sa mai lucrez ceva part-time ... M 123 M 123 Buna ziua! Sunt in CCC si doresc sa mai lucrez ceva part-time ,totusi sa beneficiez incontinuare de indemnitatie. Se poate ? (vezi toată discuția)
Pfi si concediu crestere copil civik civik Buna ziua, Am nevoie de indrumare in legatura cu urmatoarea situatie: sotia mea este medic si lucreaza la o clinica privata, prin CIM. In paralel, ... (vezi toată discuția)
Pot lucra daca iau indemnizatie crestere copil? Aura24 Aura24 Buna seara . Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul meu a intrat in concediu de crestere copil 2 ani, deoarece eu nu aveam dreptul. El lucreaza la ... (vezi toată discuția)