avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Potrivit principiului „ Intre sistemul public și ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Potrivit principiului „ Intre sistemul public și sistemele ...

Potrivit principiului „ Intre sistemul public și sistemele proprii de asigurări sociale, neintegrate acestuia (respectiv avocați), se recunosc reciproc stagiile de cotizare, respectiv vechimea în muncă sau vechimea în serviciu, în vederea deschiderii drepturilor la pensie pentru limită de vârstă, de invaliditate și de urmaș.
Întrebare:
Dacă am fost pensionat din 20.04.2014 în sistemul public, iar mai apoi ca avocat, dar fără a solicita aplicare acestui principiu întru-nul din sisteme, ce pot să mai fac? Menționez că în niciunul din sisteme nu am stagiu de cotizare complet - în sistemul public 16 ani și la avocați 15 ani!
”Art. 37 - (1) Stagiul minim/complet de cotizare prevăzut la art. 53 alin. (2) şi (3) din lege, respectiv stagiul complet de cotizare prevăzut la art. 54 alin. (3) din lege cuprinde şi:
c) vechimea în muncă sau, după caz, vechimea în serviciu realizată în celelalte sisteme de asigurări sociale, neintegrate în sistemul public de pensii;!
,
Cel mai recent răspuns: marian19 , utilizator 10:47, 22 August 2023
Curios, nu s-a mai întâlnit o asemenea speță, nu există un precedent?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partial Stefan C Stefan C Buna ziua, Am varsta de 61 de ani. Am depus la Casa de Pensii Sector 5 cerere de pensie anticipata partial, care a fost respinsa. Mentionez ca am stagiul de ... (vezi toată discuția)
Pensionar mai, pfa taximetrist, plata cas? MariusG3 MariusG3 Un prieten, pensionar militar (mai) si-a facut PFA din 2007 si a lucrat cu impozit fix anual ca taximetrist, si a primit acum o instiintare ca trebuie sa se ... (vezi toată discuția)
Militar/politist pensionat angajat functionar public rhemaxos rhemaxos Dupa cum se cunoaste, OUG nr.230/2008 a fost declarata neconstitutionala. Foste cadre militare/din politie s-au pensionat in baza legilor specifice: Legea ... (vezi toată discuția)