avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am achizitionat un apartament nou acum un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am achizitionat un apartament nou acum un an iar pana ...

Buna ziua!
Am achizitionat un apartament nou acum un an iar pana acum nu am avut vecini in apartamentul care are perete comun cu dormitorul.
De cand e data apartamenul vecin in locuinta, in domritor se aude un zgomot deranjant de presiune, cand vecinul da drumul la chiuveta din bucatarie.
Dormitorul meu are perete comun cu sufrageria vecinului.
Acest zgomot se aude deranjant atat ziua, mai mult in timpul noptii fiind trezita si din somn de zgomot.

Oare e ceva ce pot face in sensul asta din pdv legal? Cum se poate verifica pe cale legala ca s-au repectat normele de constructie si decibelii.

Ca solutie ar fi sa pun in dormitor pe peretele comun un sistem de antifonare, insa mi se pare ca asta e responsabilitatea constructorului.

Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:39, 13 August 2023
Puteti sa faceti o analiza cost/beneficii, inainte de orice decizie, legat de avantajele si dezavantajele izolarii fonice pe cont propriu a acelui perete, sau a unui proces intentat dezvoltatorului. Vedeti ce costuri si ce cistig (garantat in timp si bani) aveti in ambele cazuri, consultind prima data un avocat.
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ]
www.avocatnet.ro/Consultanti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Faptul ca fac dus seara si se aud tevile de apa in peretele vecinului, ... lidia0001 lidia0001 Faptul ca fac dus seara si se aud tevile de apa in peretele vecinului, unde are dormitor, poate fi considerat deranjarea linistii ? Pot primi amenda pentru ca ... (vezi toată discuția)