avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se repartizeaza dif consumurilor de apa rece si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se repartizeaza dif consumurilor de apa rece si calda ?

Totalul consumurilor de apa rece si calda iregistrate de contoarele individuale nu corespunde cu consumul facturat comform contorelor de bransament. In acest caz apare o diferenta foarte mare(intre factura si consumurile individuale) .Cum se repartizeaza aceasta diferenta (uneori aceasta diferenta fiind de peste 100 mc)?
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 11:46, 31 Ianuarie 2010
Multumesc ,consider ca cei care au elaborat aceasta lege trebuiau sa aiba cunostiinte juridice mult mai profesioniste.
La ce va referiti, anume?
referitor la intrebarea initiala...
la mine in asociatie, pe apa rece iese diferenta intre index general si indexuri din ap - insa ala apa calda unde este contor electronic nu iese nici o diferenta.
tin sa mentionez ca aceste contoare sunt noi, de 2-3ani.

ciudat este cum cel clasic cu rotite (pe apa rece) poate sa faca diferenta de apa si cel electornic nu face aceste diferente !!!

intrebare - legea asociatiilor cu normele de aplicare, nu specifica ca aceasta diferenta de apa sa fie pe consum? impartirea pe ap s-ar potrivi pt alte cheltuieli cu asociatia, iar cel pe nr.pers la fel.
ca asa ies situatii de genu : 1ap cu 1pers si consum 1-2mc plateste aceeasi diferenta cu un 1ap cu 5pers si consum 13-15mc...oare diferenta nu e data si de consumu mai mare de la aceste ap cu consum mai mare si cu mai multe pers care consuma multa apa ?
unii cred/barfesc/zvonesc ... ca :1/ contoru e trisat sa dea un consum mai mare , 2/sfaraiala de la rezervoru WC ca sa se umple de final nu mai e contorizata de contoru din ap , etc....si de aici aceste diferente dintre contoare...ia iar ma intreb: consum mai mare = diferenta mai mare ... ???
Avem peste 250 apometre in asociatie, de diferite clase si de la diferite firme. De obicei diferentele dintre suma apometrelor din apartamente si apometrul general este nesemnificativa, sub 20 m.c. la 1000 m.c total (2%).
Apar diferente mari doar in cazul unor avarii la subsol sau pe coloanele de alimentare, mai rar in apartamentul proprietarului.
Oricum noi intram imediat in alerta si verificam indexul tuturor apometrelor in asemenea situatii pentru a gasi cauza diferentelor.
la 20ap este un consum de 130-150mc/luna ... indexi din ap.cand s-au citit lunar timp de 1an sau de 3luni aduc proprietarii indexi...diferentele ies la fel. in subsol nu ajunge nici un fel de apa (adica avarie)...si diferenta ar fi de 25-30mc/lunar ,deci cam 20% fata de consumul din ap...

apometrele din ap. la dumneavoastra in asociatie cat de vechi sunt? sunt aceeasi clasa/tip la majoritatea ap.? montate la majoritatea ap. in aceeasi pozitie ?

Alte discuții în legătură

Recuperare bani pentru apa rece inregistrata de contorul stricat alina_valentina alina_valentina Buna seara, In luna Noiembrie 2012 m-am mutat din apartamentul in care locuiam deoarece m-am mutat intr-o casa noua. Pe perioada in care nu am locuit ... (vezi toată discuția)
Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece zamcanuvictoria zamcanuvictoria Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale ... (vezi toată discuția)
Apometre ivanvintilica ivanvintilica In Adunarea Generala s-a hotarat inlocuirea apometrelor cu afisaj in metrii cubi cu cele care au afisajul cu zecimale.Majoritatea au inteles, dar mai sunt si ... (vezi toată discuția)