avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum aproape 2 ani au ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum aproape 2 ani au fost schimbate ...

Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum aproape 2 ani au fost schimbate contoarele de apa rece și calda. cu unele inteligente.Contractul sa făcut între asociația de proprietari și firma respectiva.Noi proprietarii nu trebuia sa primim de la președintele blocului sau de la firma respectiva ceva la mana?Ma refer la un contract.In fiecare luna plătim o anumita suma pentru citirea i contoarelor.Va mulțumesc.

Bună ziu.As vrea să cumpăr contoare cu citire manuala
latka a scris:

Sa zicem ca ați fost păcălit, deși nu dati detalii, ar însemna ca acel model de apometru, plus prețul montajului să-l fi găsit dvs. la oferta mai bună.
Dar nu înțeleg cum rezolva problema să mai cumpărați un set de apometre.

Mircea Cojocaru a scris:

Președintele are comision și ne-a păcălit cât costa un apometru.

Si care ar fi avantajul? Afisaj de citire mecanic au si cele pe care le aveti acum..
Asa arata un contor de apa :[ link extern ] /
Asa arata modulul de transmisie care i se ataseaza: [ link extern ] /
Prin orificiul acela care arata ca un semicerc se vede afisajul mecanic.
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2023
latka, utilizator
Aici pe forum au mai fost discutii pe aceasta tema.
Pentru ca ma ocup de acest aspect pot sa intaresc ce au scris inaintea mea, dl. moderator si ceilalti.
Asadar, bine ar fi - in folosul intelegerii discutiei - suma pentru achizitionarea unui apometru "inteligent" si suma pe care dvs. proprietarii o achitati lunar, pentru serviciul de citire si prelucrarea informatiilor.
Ca presedintele v-a pacalit... Presupuneti dvs. ca asa s-ar fi intamplat, in fine, nu va contrazic.
Nu stiu ce model ati achizitionat dvs., dar iata un link cu apometrele achizitionate de noi, la pretul de 145,00 lei/bucata, in care este inclus: verificarea instalatiei de distributie, demontarea apometrului vechi, curatarea pieselor de legatura, schimbarea garniturilor, montarea noului apometru, sigilarea apometrului cu sigiliu firmei (shufa de inox), semnarea de catre proprietar si reprezentant al firmei a PV de schimbare a apometrului - cu garantie de 5 ani, cost citire/luna - 1,98 lei/buc. Iata si linkul, asa, sa intelegeti mai bine: [ link extern ]
Sa intelegeti, nu fac reclama. Mai sunt si multe alte firme care comercializeaza asemenea apometre.
Apoi, lunar, la data cand furnizorul citeste apometrele de bransament - cele dupa care se face facturarea, firma noastra citeste apometrle din bloc, astfel incat diferentele dintre volumul de apa trecuta prin contorul de bransament, si suma volumelor din locuinte, sa fie foarte mica.
Pe de alta parte, proprietarii responsabili de costurile intretinerii, pot sa-si tina evidenta consumurilor proprii, pe o fisa (de fapt, ca si pana acum) si sa o compare cu cantitatea repartizata pe Lista de plata . Faza este ca proprietarii trebuie sa fie informati de ziua in care se face citirea apometrelor. La noi este "batut in cuie" data de 24 a lunii, cu exceptia zilelor in care data de 24 "cade" sambata sau duminica...
..........................
Asa cum s-a mai mentionat, este un non-sens sa schimbati firma, vi s-a explicat cauza, dar daca vreti, putem sa continuam discutia.
Mult succes!

Timp de aproape 2 ani mi sa dat decât de doua ori indexul citit.Au ieșit mici diferențe dintre ce am citi eu și ce au citit ei.
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2023
latka, utilizator
Aveti dreptul sa solicitati in fiecare luna index-ul citit de firma, insa, cred ca v-ati convins ca firma "citeste" bine. Chestiunea este ca dvs. sa cititi cam in acelasi timp cu firma si furnizorul, in rest toate bune si urmariti mai bine ofertele si modul de acceptare a contractelor de catre conducere.

Alte discuții în legătură

Obligat sa schimb apometrele? pya pya Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în legătură cu obligația schimbării apometrelor de apa calda și rece în apartamente cu alte apometre ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)
În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament ... Cojocaru mihai Cojocaru mihai În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament cu unele cu radiocitire wireless (asa dorește presedintele ). Specific: la prima ... (vezi toată discuția)