avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FNUASS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FNUASS

Dintr-o sursa neoficiala am inteles ca daca intr-o luna avem o anumita suma de recuperat din FNUASS, practic nu retinem ci viram in continuare suma respectiva la stat ??,urmand ca la final(sf anului sau o perioada stabilita) in urma unei cereri de ramburs si a unui audit din partea statului sa recuperam acesti bani.Cunoaste cineva procedura?Merci
Cel mai recent răspuns: Ank27 , utilizator 14:58, 28 Ianuarie 2010
In conformitate cu dispozitiile art. 77 alin. (2) din Norma de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru recuperarea sumelor reprezentand indemnizatii achitate care depasesc obligatia lunara de plata a contributiei pentru concedii si indemnizatii, angajatorul depune la registratura casei de asigurari de sanatate solicitarea scrisa conform modelului prevazut in anexa nr. 12, la care se ataseaza declaratia privind obligatiile de plata catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pentru concedii si indemnizatii, precum si, dupa caz, dovada achitarii contributiei pentru concedii si indemnizatii, pentru perioada anterioara pentru care se solicita restituirea.
Astfel, veti depune la registratura casei de asigurari de sanatate urmatoarele acte:
- solicitarea scrisa conform anexei nr. 12 la Norma de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate;
- declaratia privind obligatiile de plata pentru concedii si indemnizatii;
- declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor care au beneficiat de concedii si indemnizatii;
- copii ale certificatelor medicale completate corect cu toate rubricile aferente platitorului;
- dovada achitarii contributiei pentru concedii si indemnizatii pentru perioada anterioara restituirii;
- dovada platii catre beneficiari a concediilor medicale;
Merci pentru info,insa o mica lamurire:daca angajatorul are de recuperat de la FNUASS din contributia lunii curente o suma X care coincide cu contributia datorata catre FNUASS in luna respectiva,o mai plateste sau se considera ca putem deduce suma asta din totalul FNUASS-ului de recuperat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sume ramase de recuperat de la fnuass pt. concedii si idemnizatii mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca aceste sume pot sa le deduc din contributia pentru concedii si idemnizatii aferente lunilor urmatoare si care este baza ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume casmb ELENA2009 ELENA2009 pentru a recupera banii de pe concediile medicale de la casa de sanatate trebuie depuse si concediile medicale care sunt suportate de angajator, cf ordin ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale Emil0458 Emil0458 Pot fi trimise cererile de recuperare pt.concedii si prin posta? Daca da as dori norma sau art. de lege. Multumesc! (vezi toată discuția)