avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETARE CM PERIOADA DETERMINATA DUPA O LUNA JUMATATE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETARE CM PERIOADA DETERMINATA DUPA O LUNA JUMATATE

Buna ziua! Cum se poate proceda in urmatorul caz?Angajat din somaj cu contract pe perioada determinata de 3 luni.Se suspenda somajul pe perioada de 3 luni.Angajatorul ia decizia de a inceta acel contract dupa aproape 2 luni cu acordul partilor. Salariatul solicita incheierea cu art 56 alin.1 lit.i pentru a putea relua somajul pana la o noua angajare, dar este refuzat pe motiv ca nu inceteaza la implinirea celor 3 luni ,ci mai devreme, motivand ca el nu a stiut de somaj desi acesta a fost si motivul pentru care angajarea s-a facut pe perioada determinata, ca in cazul in care angajatorul sa nu fie multumit,salariatul sa-si poata relua somajul.
1.Poate angajatorul incheia mai devreme de 3 luni acel contract fara acordul salariatului?
2.Se poate face un act aditional la contract cu reducerea perioadei din contractul de munca ?
3.Ce solutii legale poate avea angajatorul pentru revenirea in somaj a salariatului, doarece acesta spune ca nu poate face nimic si ca va pierde somajul?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2023
LUMI1971, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:09, 23 August 2023
acordul partilor inseamna sa fiti si dvs de acord.. daca nu sunteti, nu poate inceta c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cim determinat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am o nelamurire, cand expira acest contract pe durata determinata? determinata, de 3 luni, pe perioada cuprinsa intre data de 31.03.2011 data ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim in perioada de proba - somaj? Patience Patience Buna ziua, Poate fi considerat incetarea CIm In timpul perioadei de proba, cf Art.31, alin 3, un motiv neimputabil angajatului, insensul art ARt 17 alin 1, ... (vezi toată discuția)
Revenire la somaj speranta1977 speranta1977 Am fost in somaj si m-am angajat pe perioada de o luna. Am suspendat somajul si as dori sa-l reiau de unde am ramas. Pe 11 aprilie imi expira contractul si as ... (vezi toată discuția)