Va rog, am nevoie de un punct de vedere juridic. Speța: proprietarul nu are declarație cu nr de persoane. Are domiciliul la alta adresă, unde plătește întreținerea. În blocul nostru este zero persoane de foarte mulți ani. În fapt, declară că vine zilnic sa consume apă. Consumurile medii pe lună, conform istoricului, sunt de 10 m cubi. Plătește apa consumată, însă apa din rețeaua de canalizare, niciodată. Cât timp poate fi scutit de cotele de cheltuieli un proprietar, în asemnea caz, care nu locuiește, dar are consum cât 2 care locuiesc permanent. Cât timp poate fi scutit de acoperirea diferențelor de apă? Cum îl împăcăm pe zero cu decizia de a nu scuti la infinit o persoană care nu prea e zero și a nu intra în eroarea dublei impuneri? Mulțumesc!
Bun, am gândit și la asta, că nu prea e bine. Rămâne întrebarea: un apartament nelocuit (zero persoane) unde se înregistrează consumuri mari de apă, iar proprietarul spune singur că intră zilnic , cum se procedează pentru impunerea diferențelor sau a pausalului pentru refuzul verificării metrologice expirate? Și să fie legală soluția speței?
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
V-am răspuns deja, ați mai deschis acest subiect.
Ce arată apometrul se va plati conform art. 83 din legea 196/2018.
Pentru diferente trebuie sa calculați o medie a consumului/ persoana, realizat de acel proprietar în trecut și sa raportați consumul lunar de acum, la "zero " persoane declarate, la media respectivă, pentru a afla numărul de persoane, fie el și cu zecimale.
Apoi aplicati pentru diferență art.82, folosind acel număr calculat, de persoane .
Refuzul verificării metrologice expirate nu există, neexistând această obligativitate legală a verificării respective. Se inspectează apometrele în cauza și se verifica cu metoda comparației cu vas de volum cunoscut, sau cântărit .
Dacă apometrele nu indica , contorizata, acea cantitate ce se aduna în vasul respectiv (se fac mai multe încercări, plus mediere), se declară defecte și se cere respectarea de către proprietar a art. 32 , prin instalarea de apometre noi, în condițiile de montaj impuse de asociatie.
@latka... Mulțumesc! Așa am făcut ...,,,Pentru diferențe trebuie sa calculați o medie a consumului/ persoana, realizat de acel proprietar în trecut și sa raportați consumul lunar de acum, la "zero " persoane declarate, la media respectivă, pentru a afla numărul de persoane, fie el și cu zecimale.” ... și au rezultat 2 persoane, și am deselectat plata pentru electricitate și gaz. Prin decizia Comitetului executiv. Proprietarul a cercetat ,,nesimțirea,, și ,,tupeul,, președintelui la alți administratori și președinți care nu au văzut în fața ochilor decât oroarea celor 2 persoane trecute în lista de plată strict pentru problema consumului de apă. Gata, acest subiect și vă mulțumesc pentru liniștea sufletească a deciziei. Acum rămâne întrebarea la care nu răspunde nimeni: ce faci cu un proprietar care se scade la zero, are consumuri de apă contorizate mai mari decât 2 persoane, iar gazul nu este contorizat. Declară că vine zilnic. Pentru mine asta se numește locuire ,,temporară,, iar regulamentul și comitetul ar trebui să nu mai permită ca timp de 7 ani, un asemenea proprietar consumator zilnic să nu plătească gazul necontorizat. Cum ați proceda dumneavoastră?
Consum apa pausal
Anca07
S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)