avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii

Buna seara,

Toate persoanele din departamentul in care lucrez am primit pe mail o nota prin care ni se aduce la cunostinta ca va fi necesara o reorganizare a companiei si ca a fost demarata procedura concedierilor colective (la momentul actual s-au derulat proceduri de informare-consultare prevazute de lege si au fost notificate autoritatile).

Mai scrie de asemenea ca Compania intelege sa fie de acord cu plecarile voluntare ale salariatilor care vor dori sa inceteze conventional CIM cu art 55 lit b din Codul Muncii in masura in care Compania s-ar putea dispensa de serviciile acestor salariati.Intr-o astfel de ipoteza Compania intelege sa acorde o compensatie a carei valoare va fi cel putin egala cu compensatiile ce se acorda salariatilor ce urmeaza a fi disponibilizati in cadrul procesului de concediere colectiva.
Astfel, angajatorul intentioneaza sa acorde pentru plecarile voluntare in conditiile mentionate mai sus o compensatie echivalenta cu compensatia prevazuta in CIM in cazul restructurarii dar nu mai putin de 3 salarii brute ( atat avem mentionat in CIM) fiecarui salariat care isi manifesta interesul pentru plecarea voluntara.

Intrebarile mele sunt:
1.Daca imi depun cererea de incetare CIM cu acordul partilor trebuie sa specific pe cerere conditia primirii compensatilor? Pot face referire la nota primita? Mentionez ca plecarea voluntara se va face strict doar cu primirea compensatiilor.
2.Ce inseamna expresiile "compania intelege'' si angajatorul intentioneaza"? Pare ca nu s-ar obliga la cele scrise.
3.In contextul dat exista vreo posibilitate ca in cazul plecarii voluntare sa nu mai mi se acorde cele 3 salarii compensatorii?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2023
maria dinca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 27 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca va depuneti cererea de incetare CIM cu acordul partilor nu trebuie sa specificati pe cerere conditia primirii compensatilor.

2. Compania intentioneaza = compania nu este obligata , are doar intentia

3. Compania intelele = compania doreste sa respecte prevederile contractuale.

4. Exista posibilitatea ca in cazul plecarii voluntare sa nu vi se acorde cele 3 salarii compensatorii.. in acest caz in acordul de incetare trebuie sa se mentioneze expres acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta si somaj AndreiBu AndreiBu Buna ziua! As dori sa stiu daca, in conditiile in care am acceptat ca de la 1 Ianuarie 2010 sa plec de la unitatea in care lucrez prin programul de plecari ... (vezi toată discuția)
Plecari voluntare elena stan elena stan Buna ziua, Va rog, daca se poate, sa-mi spuneti daca pentru sumele primite in urma plecarii voluntare(art.55/b) este corect sa sa opreasca ... (vezi toată discuția)
Program de plecari voluntare cu ordonanta ContSters54646 ContSters54646 Buna ziua As dori sa stiu daca in cazul in care accept sa plec de la unitatea la care lucrez, prin programul de plecari voluntare, pe langa beneficiile pe ... (vezi toată discuția)