avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CALITATEA PROCESUALA PASIVA A PRIMARIEI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CALITATEA PROCESUALA PASIVA A PRIMARIEI

Dragi colegi,
O problema interesanta care se tot discuta prin salile de sedinta. CAPACITATEA PROCESUALA PASIVA A PRIMARIEI.
Speta este simpla de tot.
O licitatie publica deschisa, autoritatea contractanta fiind PRIMARIA X, reprezentata prin primar. Suntem desemnati castigatori, se incheie contractul cu PRIMARIA X, se executa lucrarea, se semneaza situatii de lucrari de catre PRIMARIA X reprezentata de PRIMAR, se fac procesele verbale de receptie semnate de PRIMARIA X, se emit facturile catre PRIMARIA X, se achita partial.
Pentru restul neachitat, dupa expirarea duratei contracuale de plata se introduce actiune judecatoreasca. PARATA fiind PRIMARIA X, cu care am avut efectiv relatiile contractuale. Judecatorul ridica din oficiu, exceptia CALITATII PROCESUALE PASIVE A PRIMARIEI X.
Ce spuneti? Aveti vreo decizie relevanta cu privire la acest caz? Mentionez ca contractul a fost incheiat in anul 2005, deci clar ultrior intrarii in vigoare a legii 215/2001 a administratiei publice locale. Daca PRIMARIA incheie contracte, face plati partiale, cum poate un judecator sa se sesize cu privire la lipsa calitatii procesuale pasive a PRIMARIEI?
Ce sugerati?
Cel mai recent răspuns: flocaviviana , utilizator 16:25, 23 Octombrie 2006
parerea mea e sa chemi in judecata primaria ( ca structura functionala cf. lg 215/2001), reprezentata prin Primar. Asa ar fi trebuit sa apara si in contractul despre care vorbesti. Singura persoana care poate reprezenta interesele institutiei in favoarea careia s-a facut lucrarea este primarul. De fapt, numai Primarul reprezinta interesele institutiei in relatiile cu tertii. Asa zice in Lg 215/2001.
asa m-am gandit si eu, dat fiind ca respectivul contract este incheiat totusi cu primaria ca structura functionala. Am citit legea de multe ori, am cautat si spete, si oricum primaria este mentionata, ca structura functionala si in legea 10. Multumesc. Am sa va tin la curent cu solutionarea cauzei.
~ Conținut șters la cerere ~
Eu am mai avut si de aceea am spus sa-i cheme pe toti. :D
Ultima solutie mi se pare potrivita. Dar fiindca e un judecator mai ciudat, de ce nu? Si Consiliul Local si Municipiul si Primaria si Primarul:"> Numai la noi se pot intampla chestii din astea :D

Alte discuții în legătură

Cum sa-mi precizez actiunea in constatare? Am introdus o actiune in constatare privind dobandirea unui teren si a constructiei ferente prin uzucapiune. Am chemat in contradictoriu Consiliul Local, iar ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani amm_28 amm_28 O ruda a cumparat terenul si a construit casa inainte cu 4 ani de casatorie, dar nu are acte nici pe teren nici pe casa .De atunci au trecut mai mult de 34 de ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive negut negut In procesul meu cu Primaria(reclamata), privind o Decizie a acesteia, la a 3-ä infatisare,deci la al 2-lea recurs Primaria invoca anularea procesului pe ... (vezi toată discuția)