avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In urma cu 2 ani, mama a cumpărat o garsoniera la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In urma cu 2 ani, mama a cumpărat o garsoniera la parterul unui ...

In urma cu 2 ani, mama a cumpărat o garsoniera la parterul unui bloc. În dreptul garsonierei, lângă usa de la întrare se afla și o grădiniță de flori și 3 butasi de vita de vie dar și o magazie din tabla, toate amenajate mai bine de 20 de ani în urma De fostul proprietar. Evident ca mama a preluat bună îngrijire a grădiniței și a folosit magazioner pentru depozitarea diferitelor unelte. Săptămâna trecută, conform unui nou plan de urbanism al primăriei și ADP, mama a primit o notificare și amenințare cu amenda sa dărâme acea magazie și sa dezafecteze grădiniță cu flori și vita-de-vie. Acuma, mama are varsta de 65 de ani și n-are nici forță fizica dar nici posibilități financiare pentru a dezafecta toate cele mai sus menționate iar mie nu mi se pare corect sa fie ea trasa la răspundere când atât magazioner cât și grădiniță e amenajata și folosita de bloc de peste 20 de ani. Ce e de făcut în aceasta situație?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:15, 31 August 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa mergeți dvs. sa dezafectati acele construcții neautorizate. Sa va ajutați mama.
Cred ca problema este magazia - probabil cineva a facut o reclamatie, dar poate gresesc,
Acum, mai nou, primariile amenajeaza cu gazon acele spatii despre care vorbiti, dar daca sunt copacei, vita de vie, flori, cei care se ocupa de amenajarea spatiilor, nu dau cu barda, ci ocolesc cu grija acei pomi si planteaza gazonul pe langa copacei, arbusti.
Discutati - se poate.
Cu magazia - trebuie dvs. sa o dezafectati, asa cum v-a sugerat dl. moderator.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde in jurul blocului drgaby drgaby Buna ziua, voi fi scurta in exprimare pentru a nu va rapi mult timp... 1. Unde se poate reclama un locatar care zilnic, de cateva ori, isi scoate cainele in ... (vezi toată discuția)
Blocul de lângă noi are pământ și ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare blocul de lângă noi are pămînt și acest pămînt este folosit in interese proprii. Au plantat legume,flori fiecare locatar și ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de concesiune a spatiului verde din fata blocului costy100 costy100 Buna ziua, Locuiesc in Iasi la parterul unui bloc si as dori sa stiu daca este posibil sa iau in concesiune de la primarie spatial verde aferent locuintei ... (vezi toată discuția)