avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Executare silită

va rog sa ma ajutati

Buna seara tuturor celor din forum,
am o problema mare si imi este teama sa nu se intimple ceva rau. acum un an si jumatate am facut doua rate Altex in valoare totala de 50 000 000 lei. de sase luni nu am mai reusit sa continui cu plata ratelor deoarece am ramas fara servici si lucrez si eu pe unde pot deocamdata la negru. am mai avut si alte probleme personale si pur si simplu am fost in imposibilitatea de a plati. acum cinci zile mi-a sosit un plic de la o firma de recuperare credite care ma someaza sa platesc toata suma pina pe data de 10 oct. dupa care ma da in judecata si spune ca ma poate judeca in lipsa, la urgenta. nu am bani sa imi angajez un avocat si nu stiu ce sa fac. Va rog din suflet, cine cunoaste aceste probleme , sa-mi dea un sfat. nu vreau sa-mi pierd lucrurile pe care mi le-am cumparat si nici nu vreau sa nu platesc restul de bani dar ei ma obliga sa le dau toti banii, ori eu nu am cum. ce ma fac? va multumesc anticipat pentru atentie si pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:21, 17 Octombrie 2006
urata problema. Din pacate nu ai alta optiune decat sa paltesti. Mai bine sa vinzi tu cateva lucruri decat sa le execute ei silit... si sa platesti debitul pe care il ai la ei.
Pt. ca intr-adevar pot obtine executarea silita a bunurilor in cazul in care nu ai salar/venituri pe care sa iti puan poprire
din pacate, trebuie sa platesti toti banii deodata. Eventual incearca sa ajungi cu ei la o intelegere sa le platesti banii in vreo 2 sau 3 rate, desi nu ai prea fost de incredere la acest capitol. In cazul in care nu te vei conforma, te vor executa in cele din urma silit, si iti percepe si cheltuieli de judecata, precum si cheltuieli de executare si onorariu executor care este cam mare. Asa ca gaseste o solutie in scopul platii
va multumesc mult pentru raspunsurile dumneavoastra. problema este urmatoarea: eu vreau sa-mi iau casa dar abia luna aceasta am gasit servici cu carte de munca. cei de la banca mi-au spus ca imi acopera creditul si asa as rezolva si problema creditului si mi-as lua si casa dar, ma intreb eu, oare aceasta firma de recuperare m-ar astepta trei luni? imi este si teama sa vorbesc cu ei. credeti ca pot ajunge la o astfel de intelegere cu ei? inca o data mii de multuri pentru ajutorul acordat.
Mare problema ta,nu sunt avocat,sunt la filozofie/comunicare/relatii publice si cred ca problema ta cea mare nu consta in plata acelor bunuri,ci in mentalitate,incerci sa faci o miscare inteligenta,sa lucrezi cu banii altor oameni,dar,din pacate ii cheltuiesti pe pasive(tv,pc,clima etc.) lucruri care nu iti aduc nici un profit ci duc doar la confortul tau,parerea mea e ca ar trebui sa iti schimbi mentalitatea,contextul si continutul lui,in legatura cu banii,sa inveti ce e un activ si un pasiv,ce e venitul pasiv ce sunt datoriile bune si datoriile proaste,ce este un loc de munca,cat ne impoziteaza statul daca suntem angajati si cat daca suntem firma,sa studiezi strategii de investitii,nu,nu iti trebuie bani ca sa faci bani,lumea nu stie ce se petrece cu pensiile (in special la americani cu 401k,fondul lor de pensii),in USA companiile nu mai raspund de pensia lor,exista in USA 75 milioane pensionari in medie daca iau cate 1000$ pe luna face ???(sa nu mai zic de ce o sa fie in romania... asta e un subiect de forum special,daca se ofera cineva sa il discutam impreuna...) 75.000.000.000$ plateste guvernul pe luna la pensionari,din fondul de pensii 401k care din pacate se investeste,pe bursa in fonduri mutuale,hartii de valoare si altele,am deviat putin de la problema ta,dar,in primul rand,inainte de a face ceva ar trebui sa iti schimbi mentalitatea,ce faci cu banii,ce cumperi,iti aduce un venit ceea ce ai cumparat? e o investitie,stiu ca nu aveai nevoie de asa ceva,poate ma injuri sau poate ca nu,poate imi multumesti,sau poate ca nu,dar asta e parerea mea,schimba-ti contextul!
Cele scrise mai sus sunt adevarate, dure si trebuie sa tii cont de ele.
Strict juridic: firma de recuperare nu poate face nimic legal fara o hotarare in acest sens. Urmareste postasul ca sa vezi cand iti vine citatia. Cand s-o intampla, du-te fuguta la un avocat care sa-ti mai traga de timp pana faci rost de banii necesari sa acoperi creditul, pentru ca asta o sa-l platesti, asat e sigur.

Alte discuții în legătură

Bună seara! am o problema de rezolvat legata de stabilirea domiciliului ... rafael2006 rafael2006 Bună seara! Am o problema de rezolvat legata de stabilirea domiciliului unui minor. Neștiind cum decurg lucrurile am apelat la un avocat în luna august ... (vezi toată discuția)
Returnare sau schimb produs cumparat din magazin ds_stefan ds_stefan Buna Ziua! Intampin urmatoarea problema: ieri am achizitionat un telefon mobil pt un angajat dintr-unul din magazinele Altex. Am ajuns acasa, l-am incarcat si ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie miha2009 miha2009 buna am si eu o intrebare!sunt plecat din romania de un an de zile motivul este ptruca sotul meu ma batut am acte cum am fost internata in spital cind am fost ... (vezi toată discuția)