avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajul bunurilor dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajul bunurilor dupa divort

Sotia mea este plecata in Italia de 6 ani si 5 luni . Dupa 3 ani de la plecare , i-am cerut divortul dar nici nu a vrut sa auda de acest lucru. Acum a venit acasa si a introdus actiunea de divort pt ca vrea sa se casatoreasca , cu un cetatean italian cu care are o relatie de ceva vreme. Din casnicia noastra a rezultat un copil pe care l-am intretinut de la varsta de 8 ani pana in prezent. Acum are varsta de 15 ani si este in clasa a-IX-a. Nu pot spune ca nu mi-a trimis bani dar total insuficienti pt intretinerea apartamentului si mai ales a copilului pt care am fost nevoit sa platesc diverse persoane sa aiba grija de el cata vreme eram plecat in deplasari.
Stiu ca legea ii da dreptul la jumatate din bunurile dobandite impreuna dar as vrea sa stiu daca am dreptul la procente in plus tinand cont ca sotia nu doreste custodia copilului iar acesta vrea sa locuiasca impreuna cu mine . Mentionez ca actuala sotie are domiciliul in Italia si este angajata cu forme legale acolo. Instanta ma poate obliga sa parasesc domiciliul daca aceasta doreste sa ma despagubeasca cu toti banii jos , sau pot sa-i platesc in rate partea ce i se cuvine tinand cont ca am un copil de crescut si de intretinut ?
Cel mai recent răspuns: C.Daniel , utilizator 00:15, 29 Ianuarie 2010
Daca obtineti dvs. custodia puteti solicita pensie alimentara. Nu procente din masa partajabila.
Solicitati instantei sa ramaneti dvs. cu apartamentul si sa ii platiti sotiei o sulta. Sulta este contravaloarea cotei care i-ar reveni sotiei.
Vedeti ca aveti dreptul de a solicita mai mult decat 50% daca puteti dovedi.
Va trebui insa sa timbrati in plus.
Incercati sa consultati un avocat care sa analizeze in concret daca aveti sanse reale sau nu, daca aveti ceva dovezi sau nu.
Fara dovezi nu veti putea sa castigati mai mult de 50%.

avocat Claudiu Lascoschi
Cam ce fel de dovezi mi-ar trebui , daca doriti sa-mi enumerati cateva ?
Specific faptul ca in marea majoritate a timpului a lucrat fara forme legale si putinii bani pe care mi i-a trimis s-a facut prin terte persoane ,drept cadou prin western union, pe care nu le mai poate aduce ca martori .

Cu stima C.Daniel
Trebuie sa dovediti ca ati avut o contributie mai mare la dobandirea bunului sau bunurilor.
Salariul dvs mai mare, martori ar mai trebui cumva, imprejurarea de fapt ca v-ati ocupat de copil poate ajuta si ea in context general.
Cum s-a cumparat bunul?Din banii cui?
Aceasta este esenta problemei.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul bunurilor dupa divort ernest ernest am divortat si acum sunt la partajul cu fosta mea sotie,dar eu am avut o contributie mai mare mai exact totala incit eu am ... (vezi toată discuția)
Lamuriri in procesul de partaj mariabibire mariabibire Buna ziua d.le Avocat. Eu am introdus actiunea de partaj pe data de 12 iulie 2013 si am prima infatisare in procesul de partaj pe data de 10 aprilie 2014.Am ... (vezi toată discuția)
Divort, interzicere acces in locuinta bun comun, dovezi pentru partaj alinapricopi alinapricopi buna ziua am mare nevoie de ajutorul dvs sa incep cu inceputul,in 2007 am plecat in italia cu iubitul meu la munca,toti bani ce ii faceam ii trimiteam in ... (vezi toată discuția)