avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună ziua,recent am vandut o mașină la care aveam ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună ziua,recent am vandut o mașină la care aveam asigurare ...

Bună ziua,recent am vandut o mașină la care aveam asigurare la Euroins valabila pana la 02.02.2024.Imi pot recupera banii pe lunile ramase în baza contractului de vânzare-cumpărare? Nu am nici o copie a asigurării.
Va mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:52, 10 Septembrie 2023
Polițele euroins nu mai sunt valabile începând cu 08.09.2023, va puteți recupera banii. Mai multe detalii aici de exemplu [ link extern ]
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a prelungit termenul de valabilitate până în 7 decembrie.

Nu am nici o copie a asigurării.

E pe lista documentelor pe care ar trebui să le depuneți la FGA, în principiu nu se poate fără.

Ați anunțat că ați vândut mașina?
Legislația în vigoare obligă proprietarii de mașini să anunțe asigurătorul atunci când vând mașina care apare în polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). Pe lângă obligația în sine, mai sunt câteva motive pentru care vânzătorul unei mașini ar trebui să anunțe asigurătorul de înstrăinarea mașinii. În primul rând, când nu-și anunță asigurătorul de vânzarea mașinii, fostul proprietar riscă scăderea clasei de bonus-malus, dacă cel căruia i-a vândut mașina e implicat într-un accident rutier. În plus, la vânzarea mașinii, foștii proprietari pot cere returnarea parțială a sumei plătite pentru RCA.

www.avocatnet.ro/articol_644...

Probabil că nu. Dacă ați notat undeva seria și numărul poliței o puteți face și acum:
Denunțarea contractelor de asigurare încheiate cu Societatea Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A. se face prin transmiterea notificării de reziliere la Euroins. Emailul cu solicitarea de denuntare trebuie sa contina obligatoriu:
- serie si numar polita de asigurare
- copie CI/BI sau copie CI/BI
și se transmite pe adresa de e-mail dedicată: reziliere@euroins.ro.


Pe viitor pozați RCA-ul. Pe lângă că din septembrie 2020 asigurarea poate fi dovedită și prin prezentarea ei pe telefon, poate vă este de folos s-o aveți în format electronic și în alte situații.
www.avocatnet.ro/articol_555...
Ultima modificare: Duminică, 10 Septembrie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate rca euroins??? tiberiu448 tiberiu448 Bună ziua! Ce se întâmplă acum cu cei care au RCA făcut la euroins pe un an de zile mai este valabil sau nu??? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Am o polita rca valabila pana in 14 septembrie 2022 emisa de ... silviatudor94@yahoo.com silviatudor94@yahoo.com Am o polita RCA valabila pana in 14 septembrie 2022 emisa de City Insurance. Pentru ca aceasta firma a intrat in procedura de faliment, ASF si FGA Romania ... (vezi toată discuția)
Vinovatul accidentului auto refuza sa-mi prezinte o copie rca jjwar jjwar Buna Ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu daune materiale fara victime impreuna cu alti 2 soferi. Politia a constatat accidentul si a gasit ... (vezi toată discuția)