avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... onorariu liber-profesionist neachitat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

onorariu liber-profesionist neachitat

caut o speta de profesie liberala - profesie reglementata, unde liber profesionistul nu si-a incasat onorariul si a apelat la o instanta pentru recuperarea "banilor" neplatiti de client.
exista o astfel de speta printre profesiile liberale? ( neplata unui avocat, notar, executor judecatoresc, traducator autorizat de MJ, etc....)
La ce instanta s-a inregistrat ?
exista o astfel de speta, un precedent? help :)
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 18:18, 30 Ianuarie 2010
Da. Cel putin pentru avocati contractul de asistenta juridica este titlu executoriu si se poate executa imediat prin executor judecatoresc. Pentru onorariul neachitat notarului puteti fi actionat in judecata unde o sa platiti mult mai mult ( cheltuieli de judecata ).La fel si pentru onorariul executorului. Exista mai multe situatii.
Recomandarea mea este sa platiti deoarece niciunul dintre cei enumerati nu munceste pe nasturi.
asa i-am spus si eu "beneficiarului" meu ! :) (nasturii costa)
eventual imi trebuie un precedent de liberprofesionist ( poate chiar arhitect, traducator oficial sau mediator etc) care a lucrat fara contract sau cu contract , dar poate dovedi prestatia lui si s-a dus in instanta a cerut o suma denumita onorariu si ........a castigat sau nu......stie cineva de aceasta speta magica? un precedent pentru o situatie atat de atipica, si oarecum lipsita de profesionalism, dar in care liber-profesionistul totusi si-a luat banii prin instanta? caut precedentul, exista?
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
ContSters83715, utilizator
Va recomand sa accesat si jurindex.ro unde puteti consulta deciziile curtilor de apel din tara. S-ar putea sa aveti noroc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata onorariu liber-profesionist ( avocat etc) ContSters83715 ContSters83715 Daca unui avocat nu i se plateste onorariul pe ce ramura a dreptului se adreseaza ca sa isi recupereze onorariul ( nu salariul) banuiesc ca pentru toate ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Traducere si legalizare edyon edyon Buna ziua, am o mica nelamurire si nu stiu ce sa fac.Am nevoie de traducerea si legalizarea unor acte,certif.de nastere,casatorie,etc. si am cautat pe ... (vezi toată discuția)