caut o speta de profesie liberala - profesie reglementata, unde liber profesionistul nu si-a incasat onorariul si a apelat la o instanta pentru recuperarea "banilor" neplatiti de client.
exista o astfel de speta printre profesiile liberale? ( neplata unui avocat, notar, executor judecatoresc, traducator autorizat de MJ, etc....)
La ce instanta s-a inregistrat ?
exista o astfel de speta, un precedent? help :)
Da. Cel putin pentru avocati contractul de asistenta juridica este titlu executoriu si se poate executa imediat prin executor judecatoresc. Pentru onorariul neachitat notarului puteti fi actionat in judecata unde o sa platiti mult mai mult ( cheltuieli de judecata ).La fel si pentru onorariul executorului. Exista mai multe situatii.
Recomandarea mea este sa platiti deoarece niciunul dintre cei enumerati nu munceste pe nasturi.
asa i-am spus si eu "beneficiarului" meu ! :) (nasturii costa)
eventual imi trebuie un precedent de liberprofesionist ( poate chiar arhitect, traducator oficial sau mediator etc) care a lucrat fara contract sau cu contract , dar poate dovedi prestatia lui si s-a dus in instanta a cerut o suma denumita onorariu si ........a castigat sau nu......stie cineva de aceasta speta magica? un precedent pentru o situatie atat de atipica, si oarecum lipsita de profesionalism, dar in care liber-profesionistul totusi si-a luat banii prin instanta? caut precedentul, exista?