avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendarea si folosirea radarului pe masini ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendarea si folosirea radarului pe masini neinscriptionate

Buna seara,

Este permisa folosirea aparatelor radar si amendarea de catre politistii ce folosesc masini neinscriptionate? Am fost amendat in cadrul depasirii viteze legale, contraventie surprinsa de aparatul radar in miscare.
Nici masina ce apartinea politistilor ce m-au oprit, nici cea care avea aparatul radar nu erau inscriptionate.
Masinile erau inmatriculate in mod normal, de culoare neagra.
Masina ce m-a oprit statea la "panda" pe partea stanga a carosabilului, ca si cum ar fi stationata. In momentul opririi, au activat un semnal luminos de culoare rosie/albastra, atasate sub oglinda retrovizoare.
Intreb deoarece am gasit cateva articole pe internet ce mentioneaza faptul ca masinile de politie trebuie sa fie inscriptionate pentru a folosi aparatul radar cat si pentru a amenda soferii in functie de contraventii.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:23, 11 Septembrie 2023
Din pacate, pentru dvs., articolele pe care le-ati gasit pe internet nu spun adevarul. Deocamdata nu exista o prevedere legala care sa oblige la inscriptionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz savuM savuM Buna Ziua Numele meu il stiti,aseara am fost oprit pe B-dul Aviatorilor Bucuresti de catre un echipaj de politie care stationa cu radarul pus,am fost ... (vezi toată discuția)
Amplasare radare alimog alimog Buna ziua, as dori sa contest un proces verbal pentru o amenda de viteza pentru ca au fost cateva lucruri cred eu neinregula: 1. agentul de politie m-a ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie shield shield Buna ziua! In timp ce ma depalasam pe un drum national conducand un autovehicul am fost nevoit sa incalc linia continua pentru a ocoli o masina stationata ... (vezi toată discuția)